Alper Potuk Fenerbahçe'yle yıllık ücretinde yüzde 40 indirimle sözleşme yeniledi

Alper Potuk Fenerbahçe'yle yıllık ücretinde yüzde 40 indirimle sözleşme yeniledi

Fenerbahçe ile 2022'ye kadar sözleşmesi bulunan Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, yıllık ücretinde yüzde 40 indirime giderek sözleşmesini yeni rakamlar üzerinden yeniledi

Yıllık ücretinde yüzde 40 indirime giden Fenerbahçeli Alper Potuk, yeniden düzenlenen sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan açıklamada, "Kendi talebi üzerine ücretinde %40 oranında indirime giden futbolcumuz Alper Potuk, bu kapsamda yeniden düzenlenen sözleşmesini imzaladı.  Kulübümüzde gerçekleştirilen imzada Sportif Direktörümüz Damien Comolli de hazır bulundu.  Bu imzayla Alper Potuk'un 31 Mayıs 2022'e kadar kulübümüzle olan mevcut sözleşmesi, ücretinde %40 oranında bir indirim yapılarak yenilendi" ifadeleri yer aldı. 

Yeni sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen Alper Potuk, "Hem kendi adıma hem de kulübüm adına hayırlı olsun. İnşallah uğurlu gelir. Sezona iyi başladık. İnşallah omuz omuza hep beraber, camiamız ve taraftarlarımızla sezonu şampiyonlukla tamamlarız" diye konuştu.

BAŞKAN ALİ KOÇ TEŞEKKÜR ETMİŞTİ
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sözleşme yenilenmesinin ardından "Alper Potuk, Fenerbahçe ailesine olan bağlığını bu büyük fedakarlıkla gösterdi. Bir oyuncunun sözleşme süresi aynı kalarak, daha önce yapılmış olan sözleşmesinde %40 oranında bir indirimi kendi isteğiyle gerçekleştirmesi futbol dünyasında eşine az rastlanır bir olay. Fenerbahçe ailesine kalpten bağlılığını gösteren Alper'e, bu örnek davranışı için tüm camiamız adına teşekkürlerimi iletiyorum. Umuyorum camiamızdan alacağı destekle futbol potansiyelini en iyi şekilde kullanarak bu sezonki şampiyonluk yolculuğumuza da önemli katkılarda bulunur." açıklamasını yaptı.

COMOLLI: BU DURUMA İLK DEFA RASTLIYORUM
Sportif Direktör Damien Comolli ise "Bugüne kadar çalıştığım kulüpler ve oyuncular arasında böyle bir duruma ilk defa rastlıyorum. Bir oyuncu, daha 3 yıllık garanti sözleşmesi varken tüm alacaklarından %40 oranında vazgeçerek indirime gitmek istediğini yönetime iletiyor. Umuyorum bu sezon ortaya koyacağı saha içi performansı ile de şampiyonluk hedefimizin önemli bir parçası olacaktır." dedi 

YENİ MAAŞI 3 YIL İÇİN 18 MİLYON TL
Bilindiği üzere Alper Potuk, Fenerbahçe'den yıllık 9.9 milyon lira alıyordu. Yeni sözleşmeyle 28 yaşındaki oyuncunun maaşı yaklaşık 6 milyon lira olacak. Alper, Fenerbahçe'den 3 yılda yaklaşık 18 milyon lira kazanacak. Eski sözleşmeyle devam edilseydi Potuk'un Fenerbahçe'den bu 3 yılda alacağı ücret 29.7 milyon TL'ye ulaşacaktı. Bu da sözleşme yenilemesinin Fenerbahçe'ye toplam 12 milyon TL maliyet avantajı sağlayacağı anlamına geliyor.

Fenerbahçe transfer haberleri Alper Potuk