Almanya'dan Beşiktaş'a geliyor, pazartesi günü İstanbul'da

Felix Uduokhai Beşiktaş transfer haberleri
Almanya'dan Beşiktaş'a geliyor, pazartesi günü İstanbul'da

Almanya Bundesliga ekiplerinden FC Ausgburg'un stoperi Felix Uduokhai, pazartesi günü Beşiktaş'a transferi için sağlık kontrollerinden geçmek üzere İstanbul'a geliyor.

Haftalardır Augsburg'dan ayrılmak için çabalayan Alman futbolcu Felix Uduokhai'nin sıradaki durağı Türkiye.

Alman stoper Beşiktaş'la anlaştı. Sağlık kontrolleri için İstanbul'a pazartesi günü gelecek oyuncuyla E. Frankfurt ve Hoffenheim da ilgileniyordu.

Sky'dan Florian Plettenberg, 26 yaşındaki oyuncunun tercihini Beşiktaş'tan yana kullandığını ve pazartesi günü İstanbul'da olacağını duyurdu.

Beşiktaş'ın temmuz ayında da bu oyuncuyla ilgilendiği ancak o zaman İstanbul'a gelmeye sıcak bakmayan oyuncunun fikrini değiştirdiği belirtiliyor.

Augsburger Allgmeinen'de yer alan habere göre ise Uduokhai, Beşiktaş'a kiralık olarak gelecek. Beşiktaş isterse belirlenecek satın alma bedelini ödeyerek oyuncuyu kadrosuna kalıcı olarak katabilecek.

Belirlenen satın alma bedelinin 5.3 milyon euro olduğu öğrenilirken performansa bağlı olarak Augsburg 2 milyon euro daha kazanabilecek. Yine Sky'ın haberine göre oyuncunun bir sonraki satışından da Alman ekibi yüzde 20 pay alacak.

Augsburg, Uduokhai'yi Wolfsburg'dan 7 milyon euro ödeyerek almıştı. Son 1,5 yılda piyasa değeri düşen oyuncunun Bundesliga'da Augsbur'un Werder Bremen ile oynayacağı maçın kadrosunda yer almayacağı öğrenildi.