Almanya'da 44 numaralı forma yasaklandı! İşte gerekçesi

HABER MERKEZİ
Almanya EURO 2024 Naziler
Almanya'da 44 numaralı forma yasaklandı! İşte gerekçesi

Almanya Milli Takımı'nın EURO 2024'te giymeye hazırlandığı yeni formalarında kullanılan yazı tipinde 44 sayısı Nazi sembolüne benzetildiği için formalara basılması yasaklandı.

14 Haziran'da Almanya'nın başkenti Berlin'de başlayacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) öncesinde ev sahibi ülkenin görücüye çıkan yeni formalarındaki yazı fontu tartışma yarattı.

Almanya Milli Takımı ilk kez EURO 2024'te giyeceği yeni iç saha ve deplasman formalarında kullanılan yazı fontunda 44 numarasının görüntü olarak Nazizm sembolünü (gamalı haç) çağrıştırdığı gerekçesiyle formalara basılması yasaklandı.

Turnuva kuralları gereği oyuncuların bu numarayı seçmesi zaten mümkün değildi ancak taraftarlar forma çıktığı andan sonra 44 numaralı formayı sipariş etme imkanına sahip oldu.

Durumu fark eden Adidas, şimdilik web sitesinde isim yazdırma bölümünü devre dışı bıraktı. Spor giyim devinin kısa süre içinde fontta kısmi değişiklik yapacağı belirtiliyor.

ADIDAS'LA YOLLAR AYRILIYOR

Alman Futbol Federasyonu, kısa süre önce yaptığı açıklamada, 70 yılı aşkın süredir forma sponsoru olan Adidas ile ortaklığın 2027 yılında sona ereceğini ve bu tarihten itibaren 2034'e kadar geçerli olmak üzere Nike ile anlaşıldığını duyurmuştu.

Adidas'ın yılda 50 milyon Euro ödediği Alman Futbol Federasyonu, 2027'den itibaren Nike'dan ise yıllık 100 milyon Euro'dan fazla ödeme alacak.