Almanya'da Japon taraftarları "sizde koronavirüs var" diyerek stadyumdan çıkarttılar!

Almanya'da Japon taraftarları "sizde koronavirüs var" diyerek stadyumdan çıkarttılar!

Bundesliga'nın 24. haftasında, şampiyonluk mücadelesi veren RB Leipzig'in evinde Bayer Leverkusen'i ağırladığı maçı izlemek için stadyuma gelen Japon taraftarlar, güvenlik güçleri tarafından "sizde koronavirüs var" denilerek stadyumdan çıkartıldılar!

Haber Global - Dış Haberler

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga)'nin 24. haftasında RB Leipzig, evinde ağırladığı Bayer Leverkusen'le 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Ancak maç sonrasında ortaya çıkan skandal bir olay, kaybedilen 2 puanı unutturdu ve sosyal medyanın gündemine oturdu.

Maç öncesinde Red Bull Arena'da Leipzig taraftarları tarafından sevgi ve barışın ön plana çıkartıldığı bir pankart açılmış, ırkçılık ve ayrımcılığa karşı tezahüratta bulunulmuştu.

Almanya'da Japon taraftarları "sizde koronavirüs var" diyerek stadyumdan çıkarttılar! - Resim : 1

Red Bull Arena'da oynanan maça 20 kişilik grup halinde gelen Japon taraftarlar, maç öncesinde herhangi bir problemle karşılaşmadan stadyuma girdi ve maçı izlemeye başladılar. Karşılaşmanın 15. dakikasında güvenlik güçleri Japon taraftarların yanına gelerek "Siz Japonsunuz, sizde koronavirüs var, burada bulunamazsınız" diyerek Japon taraftarları stadyumdan çıkarttılar.

Olayın şokunu atlattıktan sonra sosyal medya hesabından üzüntüsünü dile getiren Takeshi Yamakado isimli Japon taraftar, "Koronavirüs taşıdığımız gerekçesiyle maçın 15. dakikasında stadyumdan çıkartıldık. Eve dönerken bir Alman bana dönüp 'üzgünüm' dedi. Yaşananlar kimsenin suçu değil, ancak coşkulu tezahüratın yankılandığı stadyumu bırakıp gitmek çok üzücüydü" ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEDİLER!

Olayın ortaya çıkmasının ardından Alman kulübü sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada "Yaşananlardan ötürü özür diliyoruz ve hatamızı telafi etmek istiyoruz" denildi. Japon taraftarların bir sonraki iç saha maçına davet edildikleri açıklandı.

RB Leipzig Almanya ırkçılık koronavirüs