Alman futbolu koronavirüsten nasıl etkilendi? Çağrı Karakuş Haber Global'e anlattı

koronavirüs
Alman futbolu koronavirüsten nasıl etkilendi? Çağrı Karakuş Haber Global'e anlattı

Almanya 2. Lig ekiplerinden Eintracht Frankfurt 2 takımında forma giyen Çağrı Karakuş "Almanya'da koronavirüsten dolayı tedbirler artırıyor. Ligler sezon sonuna kadar askıya alınabilir" dedi.

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs salgını, hayatın birçok alanını etkilediği gibi spor alanında da olumsuzluklara neden oldu. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında bazı ligler askıya alındı, EURO 2020 müsabakaları 1 yıl ertelendi. 

Almanya'da ise 1. ve 2. Lig müsabakaları 2 Nisan'a kadar ertelendi. Eintracht Frankfurt 2 takımında forma giyen Türk futbolcu Çağrı Karakuş Alman futbolunun koronavirüsten nasıl etkilendiğini, Bundesliga'da idmanların nasıl yapıldığını Haberglobal.com.tr'ye anlattı.

"BUNDESLiGA SEZON SONUNA KADAR ASKIYA ALINIRSA EKONOMİ BÜYÜK DARBE ALIR"

Almanya'da futbolcuların liglerin sezon sonuna kadar askıya alınmasını istediğini söyleyen Çağrı Karakuş, "Burada halkta panik yok sadece ekonomik olarak bir panik havası var. Şirketler kapatıldı. Biz futbolcular olarak maçların ertelenmesinden ziyade liglerin tatil olmasını istiyoruz ancak özellikle Bundesliga'nın tatil edilmesi durumunda ekonomiye büyük zararları olacağı söyleniyor" dedi.

Bundesliga'da antrenmanların tamamen bireysel yapıldığını belirten Karakuş kendi antrenmanları için ise, "2. Lig'de idmanlar kulüplerin kararına bırakıldı. Bazı kulüpler idman günlerinin sayısını azaltırken bazıları da bireysel antrenmana döndü. Biz bugüne kadar sadece koşuları kondisyoner eşliğinde toplu bir şekilde yapıyorduk. Hepimiz aynı anda soyunma odasına girmemeye ve duşumuzu evde almaya özen gösteriyorduk. Bugün kulübe bir uyarı geldi ve bizim de idmanlarımız iptal edildi" açıklamasında bulundu.

"ALMANYA'DAKİ TÜRKLER TÜRKİYE'YE GELMEK İSTİYOR"

Kendisinin İsviçre üzerinden Türkiye'ye gelmeye çalıştığını ancak Türkiye'nin uçuşları durdurma kararından sonra gelemedeğini söyleyen Çağrı Karakuş, "Türkiye şu an birçok ülkeden daha iyi yürütüyor bu süreci ve çoğu ülkeden daha güvenli. Bu yüzden buradaki Türkler de Türkiye'ye gelmek istiyorlar" dedi.

Son olarak sezon sonu sözleşmesinin bittiğini belirten Karakuş sözlerine şöyle devam etti, "Türkiye'de bazı takımlardan teklifler aldım. Hatayspor ciddi bir şekilde benle ilgilendi. Hatayspor kadar ciddi bir görüşme olmasa da Kayserispor ile de devre arasında görüşmelerim oldu. Yaşım daha genç. Uzun süre Avrupa'da oynamak istiyorum"

Alman futbolu koronavirüsten nasıl etkilendi? Çağrı Karakuş Haber Global'e anlattı - Resim : 1

ÇAĞRI KARAKUŞ KİMDİR?

1995 Hollanda doğumlu futbolcu futbola 2009 yılında Alanyaspor'da başladı. 2015-2016 sezonunda Malatyaspor ile şampiyonluk yaşadıktan sonra Sinopspor'a transfer oldu. Sinopspor'da oynadığı dönemde Alman Kulüplerinin dikkatini çeken başarılı futbolcu geçtiğimiz şubat ayında Eintrach Franfurt'a transfer oldu.

Karakuş'un bu sezon Frankfurt'ta bu sezon 4 asist 1 de golü bulunuyor

Çağrı Karakuş'un kariyeri

2009-2014 Alanyaspor

2014 - 2015 - 18 yaşında 2 lig İstanbul Büyükçekmece Tepecikspor

2015 - 2017 Evkur Yeni Malatyaspor

2018 - 2019 Sinopspor

2019 - Eintracht Frankfurt

Almanya koronavirüs