Allegri taktiğinde ısrar etme, 4-3-3'e dön! Juve'yi Kenan Yıldız'a göre şekillendirme projesi

Juventus Kenan Yıldız
Allegri taktiğinde ısrar etme, 4-3-3'e dön! Juve'yi Kenan Yıldız'a göre şekillendirme projesi
Fotoğraf: DepoPhotos

İtalyan basını Inter karşısındaki teslimiyetçi futbolun ardından Juventus'ta Allegri'nin ne yapıp edip takımı 4-3-3 formatında oynatmasını tavsiye ediyor.

Kenan Yıldız ve Chiesa'nın aralarında Vlahovic'le hücum hattını oluşturması gerektiği konusunda İtalyan basını hemfikir.

Kenan'ın yer değiştirerek oynayabilmesinin bu taktiğe esneklik de getirebileceği belirtilirken milli futbolcumuzun sol, sağ ya da merkezde rakipler için tehlike arz edeceğinin altı çizildi.

Sezon başında oynamasına bile ihtimal verilmeyen Kenan Yıldız için şimdilerde Juventus'a yeni taktikler önermeye başlayan gazetelerden biri de Tuttosport.

İtalya'da yayın yapan gazete Bremer ve Gatti nedeniyle Allegri'nin geçen yıl 4-3-3'ü terk edip 3-5-2'ye geçtiğini hatırlattı. 4-3-3'e dönülürse Bremer ve Gatti'nin merkez defansı oluşturabileceğini beklerin ise Danilo ve Cambiasso'dan oluşacağını yazan gazete Cambiaso'nun merkezde kullanılması gerekirse Weah'ın da bir bek olarak görev yapabileceğini ifade etti.

Ortadaki üçlü için ise Locatelli, Rabiot ve Alcaraz'ı öneren Tuttosport önümüzdeki sezon Kopmeiners'ın da transfer edilerek buraya dahil edilebileceğini yazdı.

Chiesa, Kenan ve bir santrforun bir arada oynayabilmesi için üç kişilik bir savunmada yeterli olabilir. Bu durumda taktik 3-4-2-1 ya da 3-4-3'e evrilebilir. Burada önemli olan 2 merkez orta saha oyuncusu Locatelli ve Rabiot'nun performansı. Tabi bu durumda McKennie ne olacak sorusu gündeme geliyor. Bu durumda dışarıda kalacak. Ancak genç oyuncu bir bek kanat oyuncusu olarak da çok etkili olduğunu göstermişti.