Ali Koç'tan "VAR kayıtları" açıklaması

Fenerbahçe Ali Koç Süper Lig
Ali Koç'tan "VAR kayıtları" açıklaması
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Lale Orta'nın MHK başkanlığı yaptığı dönemde VAR kayıtlarının kendisine sızdırıldığı yönündeki iddiaları net bir dille yalanlarken, "Bunlar Türk futbolunun selameti için sonuna kadar soruşturulması gereken konular" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hocamız İsmail Kartal'ın PFDK'ya sevk edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Onun arkasında o kadar çok bilgiler, belgeler var ki 'artık yeter!' dedik. Biz bunu değiştirmek için görev süremizin kalan bölümünde bu iş için şampiyonluk kadar mücadele edeceğimizi belirtmiştir. Devlete, TFF'ye, her yere çağrı yapıyoruz; kimse kılını kıpırdatmıyor. Fenerbahçe olarak bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız.

"TRABZONSPOR'U TEBRİK EDERİM, İYİ DEĞİLDİK MAZERETE GEREK YOK"

"Dünkü maç buranın havasını biraz bozdu. Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Biz iyi değildik, mazerete gerek yok. Sezon başında 11 hafta sonunda 30 puanınız olacak deseler herkes kabul ederdi.

Geçen sene de iyi gidiyorduk, bir Trabzonspor maçı sonrası işler kötüye gitmeye başladı. Sakın bu psikolojiye girmeyin. Bu sene işler bizim için olumlu anlamda çok daha farklı.

Biz niye bu açıklamaları yapıyoruz, niye pazar gününü bekleyin dedim. Geçen hafta Türk futbolunda ilginç olaylar yaşandı. Çaykur Rizespor ve Pendikspor maçıyla ilgili sıkıntılarımız var. Pendikspor'da Ferdi'ye yapılanlar... Sonra maç sonrası İsmail hocamız PFDK'ya sevk edildi. Son derece naif ve saygısızlık olmayan bir açıklamaydı. Bu bizim için bardağı taşıran son damla oldu."

"HAKEM KEMAL YILMAZ'IN İSTİFA ETMESİ FENERBAHÇE'YE KARŞI KURULAN SİSTEMİN DEŞİFRESİYDİ"

"27 yıllık yardımcı hakem olan Kemal Yılmaz meslekten istifa etti. İstifa gerekçesi bizim işaret ettiğimiz konuları doğrular nitelikteydi. Fenerbahçe'ye karşı kurulan düzenin deşifresiydi. Bu mektup bile hakemlik müesesesini dibinden değiştirecek etkidedir."

"BAŞKA BİR ÜLKEDE YAŞANSA YER YERİNDEN OYNARDI"

"Son 6 günde yaşananlar başka bir ülkede yaşansa yer yerinden oynardı. Futbolun dinamikleri değişirdi. Bakalım bizim ülkemizde neler olacak? Her zamanki gibi görmezden gelip normalleştirilecek mi? Ya da bu yaşananlar Türk futbolunun Susurluk'u olacak mı?"

"BU İSİMLERİ KAFANIZA KAZIYIN"

"Kadir Sağlam, Koray Gençerler, Alper Ulusoy... Bu isimleri kafanıza kazıyın. Bunlardan kurtulmadan bu Futbol kurtulmaz."

"MHK BAŞKANI KARAKTERİ ZAYIF, OMURGASIZ BİRİ"

"MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun karakteri zayıf, omurgasız. Bu bir yorum değil. Gerçek, bilgi. Bu arkadaş mevki, makam seviyor. Onun için verilen her görevi yerine getirir. O da Ege Bölgesi'nden, Denizlili. Kim bunun başı kardeşim. Tolga Özkalfa ortaya çıkıyor."

"BİR ÖZÜR BORCUM VAR"

"Bir özür borcum var. Sayın Ferhat Gündoğdu bir 8 Mart operasyonu yaptı. Bu operasyona en büyük tepki verenlerden biri bizdik. Galiba haklıymış demiştim, şimdi net haklı diyorum. Özür diliyorum. Sayın Çebi de zaman zaman dokunduruyor bize bu konuda kendince haklı."

VAR KAYITLARI İDDİASI

"Ali Koç olarak doğrudan veya dolaylı bir şekilde bana gönderilen bir görüntü yok. 'Bunu incelemeniz lazım, ne bekliyorsunuz?' dedim. İki soru sorulmuş. Cumartesi yolluyorlar, üç gün içinde cevap verin diyorlar. '1- Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanan maçın VAR kayıtları size gönderildi mi? 2- Söylemek istediğiniz başka bir husus var mı?' Olay bu. Senin fiziken çağırıp benim ifademi alman lazım. Benim, ilgili herkesin. Bu iddialarda bulunan kişi gerçekleri o kadar saptırabiliyor ki... Böyle yazıyla, iki tane ucuz soruyla soruşturulacak konular değil. Türk futbolunun selameti için sonuna kadar soruşturulması gereken konular bunlar."

"RİZESPOR'A ALLAH SABIR VERSİN"

"Ne hikmetse bu Rize'de -Rizespor'a da Allah sabır versin garip şeyler oluyor ve hep birinin lehine oluyor. İstatistiksel olarak burada bir dağılım olur, tek taraflı oluyor.

Rakibimiz birçok maçını tek farkla kazanmıştır. Hakem kararlarında skoru etkileyecek olanlara odaklanıyoruz ama sadece kritik hatalar değil, maçın akışını etkileyen düdükler skoru etkileyen unsurlardır. Şampiyonluk yarışını doğrudan etkilemektedir."

"ALT LİGLERDE İNANILMAZ BAHİS OYNANIYOR"

"Alt liglerde inanılmaz bahis oynanıyor. Şöyle bir senaryo çizin; ben TFF'ye gidiyorum ve elimde iki takım yöneticilerinin pazarlık yaptığı görüntüler var. Ben gidip bunlar oluyor diyorum, onlar ne yaparsa doğruyu yapmış olur? 'Bu gizli kamera delil sayılmaz' derse mi doğruyu yapmış olur, 'Bunların üzerine düşelim' derse mi? Bu iddialara rağmen TFF'nin açıklaması; Bizi bağlamaz. Seni bağlar arkadaş! Futbolun amiri olan TFF, futbolu temiz tutmak zorunda. Bu konulara bakış açısı bizi ilgilendiriyor çünkü bizim getireceğimiz konuları da böyle ele alacaklar."

"BİZ NİYE HAKEMİ YENMEK ZORUNDAYIZ"

Ali Koç, 'Hakemi de yenmek zorundayız' yorumları hakkında da açıklamalarda bulunurken şu ifadeleri kullandı:

"Biz, niye hakemi yenmek zorundayız? Böyle bir algı yerleşti. Takım kuracaksın, hakemi yeneceksin. Niye? Niye şampiyonluk yarışındaki hakem hataları hep bir takım lehine? Bugünkü lig tablosunda Fenerbahçe’nin olduğu pozisyon hakemlere rağmen, rakibimizin olduğu pozisyon da hakemler sayesinde!

"TÜRK FUTBOLUNUN SUSURLUK'U"

Geçtiğimiz hafta sadece 6 günde yaşananlar, geçtiğimiz hafta Türk futbolunun 6 gününde yaşananlar başka bir ülkede yaşansaydı yer yerinden oynardı. Ve bir tanesi yaşansaydı yer yerinden oynardı, futbolun dinamikleri değişirdi.

Bakalım bizim ülkemizde neler olacak? Her zamanki gibi görmezden mi gelinecek, normalleştirilecek mi, hatta iddia sahipleri cezalandırılacak, iddialar araştırılmayacak mı; ya da bu son yaşananlar Türk futbolunun Susurluk’u olacak mı? Konu budur! Bunlar 6 günde olanlar."

Kaynak: Haber Global TV