Ali Koç'tan kongre öncesi önemli mesajlar! Demirkol: "Devasa sonuçlar getirir"

Haber Merkezi
Fenerbahçe Ali Koç Spor haberleri futbol Süper Lig TFF 1. Lig

Fenerbahçe'de 2 Nisan'da toplanacak olağanüstü kongre öncesi başkan Ali Koç'tan önemli mesajlar geldi. "Önümüzde üç ihtimal var" diyen Koç'un açıklamalarını değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, "Bu ihtimallerin tamamı devasa sonuçlar getirir" dedi.

Fenerbahçe'de gözler 2 Nisan'da yapılacak olağanüstü kongreye çevrildi. Kongre öncesi önemli mesajlar veren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önlerinde kötü, daha kötü, en kötü olmak üzere üç seçeneğin olduğunu belirtti. Buna göre Fenerbahçe ya bir alt lige çekilecek ya bir süre futbol faaliyetlerine son verecek ya da yurt dışında bir takım satın alarak yoluna devam edecek.

Fenerbahçe'deki son gelişmeleri Haber Global Spor Spikeri Seçil Menteş'e değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, UEFA'nın farklı iki ülkenin farklı liglerinde oynayan takımların yer değiştirmesine izin vermediğine dikkat çekti. Demirkol, "Bu bütün işleyişle ilgili yaşanacak olan sıkıntılarla ilgili çok ekstra durumlar. Birleşik Krallık'ta bu tarz özel statüler oluşturulduktan sonra farklı liglerden takımlar katılabildi Premier Lig'e ama dünyanın diğer ülkelerinde komşu ülkelerden gelip başkam liglere katılma durumu böyle 'Ben kendi ülkemde canım sıkıldı, mutlu değilim, rahat değilim, sizin liginize katılabilir miyim' şeklinde buna izin verilmiyor. İkincisi başka ülkeden bir takım aldığınızı düşünün; o bir şekilde ismiyle ve oradaki faaliyetleriyle devam edebilir. Yani siz buradan ancak uçaklar dolusu taraftar götürüp her maçınızı oradaki iç saha ve oradaki deplasman olarak oynayabilirsiniz. Çok zor bir organizasyon. Özellikle Türkiye'deki Fenerbahçelileri düşündüğümüz zaman gerçekten zor bir organizasyon" dedi.

"FEDERASYONA GİDİP 'DÜŞMEK İSTİYORUM' DERSENİZ AMATÖRE DÜŞERSİNİZ"

Futbol faaliyetlerine ara vermek ve ligden düşmek arasında ciddi farklar olduğunu söyleyen Fatih Demirkol, "Ligden düşmek istediğinizde, federasyona doğrudan gidip derseniz ki 'Ben senin organizasyonlarında olmak istemiyorum. Ben bir alt ligden devam etmek istiyorum' derseniz, resmi olarak bunu söylerseniz federasyon sizi amatör kümeye düşürüyor. Fenerbahçe bunu kırabilmek için şöyle bir yol düşünüyor; 'Biz iki maça çıkmayalım, iki maça çıkmadığımızda birinci maçta çıkmadığımız için -3 puan+cezalar, ikinci maçta da zaten otomatikmen küme düşeceğiz. 2. Lig'den önümüzdeki yıl devam ederiz. Yani bu yıl düşecek 4 takımdan biri olalım önümüzdeki 2. Lig'den şampiyon olup çıkalım.' Bu başka bir şey, 'Biz futbol faaliyetlerine ara veriyoruz' demek başka bir şey. 'Futbol faaliyetlerine ara veriyoruz' demek kulübün futbol departmanını kapatmak anlamına geliyor. Ve bir daha başladığınızda amatörden başlamak zorundasınız. Bu ihtimallerin tamamı Fenerbahçe geleceği açısından devasa sonuçlar getiren ihtimaller" şeklinde konuştu.

Demirkol ayrıca Fenerbahçe'nin düzenlediği iftarda camianın önde gelen ve eski isimlerinin Ali Koç'a ligden düşmenin düşünülmemesi gerektiğini, farklı reaksiyonlar gösterilmesini söyleyerek örneğin bundan sonra U-19 takımıyla maça çıkılmasının tavsiye edildiğini aktardı.