Ali Koç: Ne hakem hatası, bu memleket meselesi

Spor haberleri Fenerbahçe
Ali Koç: Ne hakem hatası, bu memleket meselesi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme ilişkin açıklama yaptı. Koç, "Büyükekşi'ye de söylüyorum, niyetinizden şüphemiz yok, zor bir görev aldınız, sevabınız günahınızdan çok daha fazla ancak bu gidişata, dün yaşananlarla ilgili radikal kararlar almazsanız siz de bu tiyatronun parçasısınızdır" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koç, "Kıyamet kopuyorsa bunun bir sebebi var. Bu öyle bir olay ki, belki de şöyle bir durup nefes alıp, futbol dışında unsurlar var mıdır diye bakmamız gerekiyor. Ne hakem hatası ya, bu memleket meselesi. Belki ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Bu hata değil" dedi. 

Koç'un açıklamaları: 

Yeni yıla hoşgeldiniz demek istedik ama istemediğimiz bir konuyla beraberiz. Ben son zamanlarda 3 defa; 5 Kasım'da, 24 Kasım'da ve 28 Kasım'da olmak üzere MHK ile ilgili söylemlerim olmuştu. Burada federasyonun hakem sıkıntısını gidermek için samimi çalıştığını ve çok önemli dönüşümde olduğunu, başarılı olması için de MHK'nin aynı yolda yürümesi gerektiğini ama Fenerbahçe olarak ciddi endişelerimiz olduğunu dile getirmiştim. Dün geceki maçtan sonra endişelerimizin zirve yapması bizleri de son derece rahatsız etmiştir. Dün gece oynanan maç bir hakem hatası yüzünden bir takıma dezavantaj-avantaj değil, şampiyonluk yolundaki takıma da dezavantaj. Sadece iki takımı ilgilendiren bir konu değil. 

Bazı tuhaf gelen konulara değinmek istiyorum. Trabzonspor maçındaki Serkan Çimen hakkında rahatsızlığımızı dile getirmiştik. Maçın skorunda hakem etkisi olmadığının altını çizmek istiyorum. Kazanacak oyun oynamadık ama MHK'nin tuhaflıklarını birkaç örnekle göstereceğim. Türkiye'de 46 yardımcı hakem var. Bu kadar zorluk derecesi yüksek maça hangi yan hakem atanmamalı diye sorsanız ilk isim bu çıkar. Yapay zeka deniyor, ona da geleceğim. Yapay zeka ile de eskiden alıştığımız trio'lar bozulmaya başlandı. Bu kadar zorluk derecesi yüksek maça bu yan hakemin atanması Halil Umut Meler'e de haksızlık. MHK, TFF'yi 'yapay zeka' adı altında uyutuyor.

Arda Kardeşler ve Erce Kardeşler örneği var. Yaşar Kemal Uğurlu'nun ise Adana Demirspor ve Trabzonspor maçına atanmak istemediği söylendi. Bu durumu araştırdık, böyle bir şey yok. Anladığımız şu, bu raporu hakem değil başkaları giriyor.

Erkan Özdamar'ın askerlikle alakalı çürük raporu var. Bu hakem nasıl hakemlik yapabiliyor? Bu arkadaşımız sezon başındaki hakemlik testini de geçemiyor ve sakat olduğu ifade ediliyor.

Birkaç gün önce Atilla Karaoğlan, N'Koudou'yu atamıyor. Kötü bir niyet söylemiyorum, bilinçaltında atamıyor. Hakemlerin haksız yere performansı ödüllendiriliyor ve bu diğer hakemlere bilinçaltında bir mesaj veriyor.

Yasin Kol'un yakın zamanda Süper Lig hakemliği bitirilecek. 

"BÜYÜKEKŞİ, RADİKAL KARARLAR ALMAZSANIZ SİZ DE TİYATRONUN PARÇASISINIZDIR"

Yapay zeka da bir teknoloji içine ne koyarsan, nasıl kullanırsan o şekilde performans sağlar. Şahsen federasyonun bu girişimini destekliyorum. Yapay zeka kör göze parmak atamalar ve uygulamalarla, bunu da yapay zeka istiyor diyerek bir yere gidemeyiz. Sen yapay zekaya, beşinci kritere şu maçları almak istemiyor diye koyup, o hakem yoksa ne kadar inanabiliriz. Sayın Büyükekşi'ye de söylüyorum, niyetinizden şüphemiz yok, zor bir görev aldınız, sevabınız günahınızdan çok daha fazla ancak bu gidişata, dün yaşananlarla ilgili radikal kararlar almazsanız siz de bu tiyatronun parçasısınızdır. 

"YA BAHİS İŞİ VAR..."

Nizami bir gol iptal ediliyor, kimse sebebini bilmiyor. Dünkü olay belki de mihenk taşı olacak Allah'ın nimeti bir olay olarak ele almak istiyorum. Bunu düzeltme zamanımız var. Gerekli adımları atabilirsek. Sayın Erden Timur kıyamet kopartılıyor dedi, evet kopartılıyor ama bu öyle böyle bir olay değil. Size ne oluyor da diyemezsiniz, biz de yarışın içindeyiz. Aşağıda İstanbulspor, Ümraniye, Giresun, onlar da yarışın içinde. Kasım ayında 3 defa MHK'den koku alıyoruz dedik. Kıyamet kopuyorsa bunun bir sebebi var. Bu öyle bir olay ki, belki de şöyle bir durup nefes alıp, futbol dışında unsurlar var mıdır diye bakmamız gerekiyor. Ne hakem hatası ya, bu memleket meselesi, ya bahis işi var, belki seçim arefesindeyiz, belki ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Bu hata değil. VAR'dan beri ofsayta rağmen iptal edilen ya da verilen gollerde bir tane çizgi çizilmediği oldu mu? Çizemediler çizgiyi. Orta hakem VAR'a gitti, faul şüphesiyle, ofsaytla geri döndü. Eminim, Sivas cephesi, hakem onlara ofsayt için iptal ettiğini söylemiş. 

Hepimiz TFF'den açıklama istiyor, bugün Galatasaray da söyledi, hepimiz istiyoruz. Umarım burada yaşananların derbiye olumsuz etkileri olmaz. 

Yabancı hakem konusun etraflıca Kulüpler Birliği Vakfı'nda konuşuldu. Diğer ülkeler araştırıldı. Yunanistan ve Suudi Arabistan dışında tamamen kullanan yok. Federasyonun bize anlattıklarında, yaptıkları itirazlarda bu sene imkanı olmadığını ifade ettiler. VAR için yabancı hakem getireceğiz dediler. Saha hakeminin yabancı olmasının hakemlerinin moralini bozacağını söylediler. Bu sene kendi hakemlerimizle ligi bitireceğiz. Ben çok karşıydım ama mecburen konuşuyoruz. Zararı olmaz, faydası olur ama bu sezon böyle bir şey olmayacak. 

Bu ligi Covid durduramadı, Erden Timur mu durduracakmış. Bu acemilik, amatörlük. Şuursuzca söylenmiş, arkasında durulamayacak söz.

Erden Bey'i çok iyi tanımıyorum. Ne kadar çabaladığını, uğraştığını biliyorum. İyilik kazansın dedi. Ben de her zaman bundan bahsediyorum. Çocuklarıma bunu öğretiyorum. Ancak iyilik kazanacaksa, ilk Fenerbahçe kazanır.

Kaynak: Haber Global TV

fenerbahçe Ali Koç Sivasspor-Galatasaray