Albert Riera teknik direktörlük kariyerine şampiyonlukla başladı

Galatasaray futbol
Albert Riera teknik direktörlük kariyerine şampiyonlukla başladı

Futbolculuk döneminde Galatasaray'ın da formasını giyen Albert Riera, teknik direktörlük kariyerinin ilk yılında NK Olimpija Ljubljana ile Slovenya Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Slovenya Prva Liga'nın 31. haftasında lider NK Olimpija Ljubljana, son şampiyon Maribor'u sahasında 2-0 mağlup ederek bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Temmuz ayında Robert Prosinecki ile yolların ayrılmasının ardından Olimpija Ljubljana'da teknik direktörlük görevine getirilen Riera'ya Sloven ekibinin taraftarları büyük tepki göstermiş ve basın toplantısını basmıştı.

41 yaşındaki İspanyol teknik adam, tüm baskı ve eleştirilere rağmen Olimpija Ljubljana'nın 5 yıllık şampiyonluk hasretine ilk yılında son vererek büyük bir başarıya imza attı.

Futbolculuk döneminde Mallorca, Bordeaux, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Galatasaray, Olympiakos, Watford ve Udinese gibi önemli Avrupa takımlarının formalarını terleten Riera, antrenörlük kariyerine de Galatasaray'ın yardımcı antrenörü olarak başlamış ve Fatih Terim'in ekibinde yer almıştı.

Albert Riera Fatih Terim Galatasaray

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Albert Riera Fatih Terim