Albert Riera, Bordeaux'un başına geçti

futbol Galatasaray
Albert Riera, Bordeaux'un başına geçti
Bordeaux

İspanyol teknik direktör Albert Riera, futbolculuk döneminde de formasını giydiği Fransız ekiplerinden Bordeaux ile anlaşmaya vardı.

Bu sezon Fransa Ligue 2'de kötü dönemden geçen Bordeaux, takımın başına İspanyol teknik direktör Albert Riera'yı getirdi. Kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan duyuruda, Riera ile Haziran 2025 tarihine kadar sözleşme imzalandığı ifade edildi. Albert Riera futbolculuk döneminde de Bordeaux forması giymişti.

Bordeaux Fransa Ligue 2'de geride kalan 10 haftada aldığı 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 13. sırada bulunuyor.

RIERA'NIN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Albert Riera, 2020-2022 yılları arasında Galatasaray'da yardımcı antrenörlük yapmış daha sonra 2022-2023 sezonunda Sloven ekibi Olimpija Ljubljana ile birlikte ilk teknik direktörlük deneyimini yaşamış ve burada lig ve kupa şampiyonlukları elde etmişti.

Son olarak bir başka Sloven takımı NK Celje'yi çalıştıran Riera, 17 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayarak 2.12 puan ortalaması yakalamıştı. NK Cejle 11 maçta topladığı 26 puanla Slovenya Ligi'nde lider durumda bulunuyor.

Kaynak: İHA

Albert Riera Bordeaux Galatasaray