Alanyaspor'da Fatih Tekke dönemi başladı

Alanyaspor Süper Lig futbol
Alanyaspor'da Fatih Tekke dönemi başladı

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'da Ömer Erdoğan'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Fatih Tekke getirildi.

Alanyaspor, Süper Lig'in 10. haftasında iç sahada Sivasspor'a karşı alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından teknik direktör Ömer Erdoğan ile yollarını karşılıklı anlaşma yoluyla ayırmıştı.

Akdeniz ekibi Ömer Erdoğan'dan boşalan teknik direktörlük görevini, son olarak İstanbulspor'u çalıştıran Fatih Tekke'ye emanet ettiğini duyurdu.

Alanyaspor'un sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, "Alanyaspor’umuza hoş geldin Fatih Tekke!" ifadelerine yer verildi.

Turuncu-yeşilli takımın 46 yaşındaki teknik adamla 1.5 yıllık sözleşme imzaladığı belirtiliyor.

Süper Lig'in geride kalan 10 haftalık bölümünde 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 10 puan toplayabilen Alanyaspor, 11. haftaya 14. sırada girdi.

Alanyaspor, Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

FATİH TEKKE: "BİR PLAN VE ORGANİZASYON İÇERİSİNDE OLMAK KESİNLİKLE OLMAZSA OLMAZIM"

Alanyaspor'un yeni teknik direktörü Fatih Tekke ise kulüp başkanı Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyelerine kendisini bu göreve getirdikleri için teşekkür etti.

Alanya'da olmanın nedenini takımının geleceği ve bulunduğu durumla ilgili yapabilecekleri çok şey olduğuna bağlayan Tekke, "Öncelikle bulunduğu tehlikeli bölge dediğimiz yerden uzaklaşıp normalleşmeye, belli bir süre sonrasında da oyun gücüyle, oyuncunun gücünü artıran bir oyunla, Alanyaspor camiasına ve taraftarına, yakışır futbol oynayabilmek. Tabi ki kolay gözükmüyor ama şu ana kadar bizim hiç kolay işimiz olmadı." diye konuştu.

Tekke, Galatasaray maçından önceki milli takım arasına kadar iki maçlarının olduğunu hatırlatarak, önceliklerinin bu iki maçta puan ve puanlar almak olduğunu belirtti.

Ardından oyun kimliği ve oyun inşasına geçeceklerini dile getiren Tekke, "Bir plan ve organizasyon içerisinde olmak kesinlikle olmazsa olmazım. Bakış açım futbola bu. Alanyaspor buna alışık zaten. Hatta buradan çok önemli teknik adamlar da yetişti, diyebiliriz. Bize güvensinler ama kısa sürede çok şeyin değişmesini beklemek çok akıllıca değil bence." ifadelerini kullandı.

"ELİMDE SİHİRLİ BİR DEĞNEK VAR, DİYEMEM"

Hedefinin oyun kimliğini ve oyun gücünü sahada göstermek olduğunu anlatan Tekke, şöyle konuştu:

"Bu benim antrenörlük hedeflerimden biri. Burası da çok uygun. İyi oyuncularımız olduğunu düşünüyorum. Eksiklerimiz var mı? Evet, var. Elimde sihirli bir değnek var da diyemem. Futbolda böyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Oyuncularımın duygularını ve coşkusunu kısa sürede biraz daha yukarı taşımak istiyorum. Bunu yaparken de umarım nasibimizdeki puan ve puanlar da çok olur."

Milli takım arasını iyi geçirmek istediklerini dile getiren Tekke, sonrasında istedikleri, belirledikleri ve bekledikleri oyun anlayışıyla taraftarlarının karşısına çıkacaklarını sözlerine ekledi.

FATİH TEKKE'NİN İSTANBULSPOR KARİYERİ

Geçen sezon takımı kümede tutarak büyük bir başarının altına imzasını atan 46 yaşındaki çalıştırıcı, bu sezon çıktığı 4 karşılaşmada 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 2 puan toplayabilmişti.

Sarı-siyahlı takımın başında toplamda 30 maça çıkan Fatih Tekke; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alarak maç başına 1.07'lik puan ortalaması tutturmuştu.

Kaynak: Haber Global TV