Alanyaspor yükselişini sürdürdü! Üst üste 3. galibiyet

Süper Lig Alanyaspor Samsunspor
Alanyaspor yükselişini sürdürdü! Üst üste 3. galibiyet
FOTOĞRAF: DHA

Süper Lig'deki 18. hafta mücadelesinde Alanyaspor kendi sahasında Samsunspor'u 3-1 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini aldı ve küme düşme hattının üstüne çıktı.

Süper Lig'in 18. haftasında Alanyaspor ile Samsunspor karşı karşıya geldi.

Kırbıyık Holding Stadyumu'nda oynanan müsabakada Alanyaspor rakibini 3-1'lik skorla mağlup ederek ligde üst üste 3. galibiyetini elde etti.

Akdeniz temsilcisine galibiyeti getiren golleri 14'te Yusuf Özdemir, 27'de Oğuz Aydın ve 90+3'te Nicolas Janvier kaydetti.

Alanyaspor bu galibiyetle puanını 20 yaparak küme düşme hattında kurtuldu ve ligde 11. sıraya kadar yükseldi. 3 maçlık yenilmezlik serisi son bulan Samsunspor ise 15 puanda kaldı.

Alanyaspor gelecek hafta deplasmanda Antalya derbisinde Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek, Samsunspor ise kendi evinde Fatih Karagümrük'ü konuk edecek.

"İLK İKİ MAÇIMIZ ZOR OLACAK"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekke, antrenmanların iyi geçmesine rağmen bunu maçlara yansıtamadıklarını ama bugün o enerjiyi bugün sonuna kadar sahada yansıtan bir takım olduğunu belirtti. İlk yarı çok doğru bir oyun ortaya koyduklarını dile getiren Tekke, "Savunmada da top ayağımızda gayet doğru oyun oynadık. İkinci yarının bazı bölümlerinde bu doğruluk devam etti.

Özellikle bazı pozisyonlar var. Maçı bitirmemiz gereken pozisyonlar vardı, bu ilk yarıda da vardı, ikinci yarıda da vardı. Bitiremeyince rakibin belki ilk kez ceza alanına geldiğinde yediğimiz bir gol var, sonra bir telaş hepimizde oluştu. Yani çok iyi bir oyun varken, hak ettiğimiz bir üç puan varken puanlar da kaybedebilirdik. Oyun böyle bir oyun ama genel hatlarıyla tüm takımın verdiği o tepki, enerji benim için çok önemliydi.

Çünkü üç gün önce oynanmış maçlardan sonraki tüm ligdeki oyuncuların tempolarına baktığınız zaman düşmüştü. Bugün bu bizde tam tersi yukarı doğru çıktı. Şuan normalleştik, bunu daha yukarı taşımamız lazım. Oyuncuların izinlerin ardından hemen çalışacağız. İlk iki maçımız yine zor olacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV