Alanyaspor evde yok

Alanyaspor Sivasspor Süper Lig
Alanyaspor evde yok

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Alanyaspor, evinde DG Sivaspor’a 1-0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig’de geçen haftayı kayıpsız geçen DG Sivasspor, 15. haftada Alanyaspor’u da mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Sivasspor, ligin 15. haftasında Alanyaspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etti. Maçın ilk devresi 0-0 tamamlandı ve ikinci yarıda maça ağırlığını koyan Yiğidolar, müsabakayı 1-0 kazanarak üst üste ikinci galibiyetini hanesine yazdırdı. Kırmızı-beyazlı ekibe galibiyeti getiren tek golü 53’te Kerem Atakan Kesgin kaydetti.

Öte yandan Yiğidolar, bu sezon ikinci kez üst üste 2. galibiyetini almayı başardı.

Atakan'ın bu sezon ligdeki ilk golü

DG Sivasspor’un genç futbolcusu Kerem Atakan Kesgin, Alanyaspor maçında attığı golle bu sezon ilk kez Süper Lig’de gol attı.

Spor Toto Süper Lig’de Alanyaspor ile karşılaşan Sivasspor’da Kerem Atakan Kesgin, rakip fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getirmeyi başardı. Müsabakanın 53. dakikasında Max Gradel’in pasıyla Kerem Atakan, topu ağlarla buluşturdu. 21 yaşındaki oyuncu böylece bu sezonki ilk golünü kaydetti.
Mücadeleye 11’de başlayan Kerem, golden sonra yedek kulübesine koşarak sevinç yaşadı.

Diğer yandan bu sezon Sivasspor’da 3 maça çıkan Kerem, 1 kez sarı kart görürken, 2 kez de ilk 11’de görev aldı. Kerem ayrıca 194 dakika sahada kaldı.

Uğur Çiftçi Galatasaray maçında yok

DG Sivasspor’un tecrübeli futbolcusu Uğur Çiftçi, A Alanyaspor maçında rakibine yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Çiftçi, gelecek hafta Galatasaray mücadelesinde forma giyemeyecek.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında 1-0 Sivasspor’un galibiyetiyle sonuçlanana Alanyaspor karşılaşmasının 85. dakikasında kırmızı-beyazlıların tecrübeli futbolcusu Uğur Çiftçi, sarı kart gördü. Maçın 86. dakikasında da rakibine yaptığı faul sonrası hakem Yaşar Kemal Uğurlu ikinci sarı karttan kırmızı kartını çıkardı ve Çiftçi oyun dışı kaldı.

29 yaşındaki futbolcu, Süper Lig’in 16. haftasında oynanacak Galatasaray maçında görev alamayacak.

Maçtan dakikalar

Süper Lig'in 15. haftasında Alanyaspor ile Sivasspor karşı karşıya geldi.

7. dakikada Fajr'ın sağ kanada gönderdiği topu alan Pedro Henrique, içeriye doğru kat ederek şutunu attı. Top yandan auta gitti.

21. dakikada sol kanatta topla buluşan Gradel, içeriye doğru kat ettikten sonra ters ayağıyla şutunu çekti, top az farkla üstten auta gitti.

27. dakikada sağ kanatta topla buluşan Candeias, iki rakibinden sıyrıldıktan sonra çaprazdan şutunu attı, ancak top savunmadan geri döndü.

37. dakikada ceza sahasının solunda topla buluşan Gradel, Juanfran'dan sıyrıldıktan sonra topu sert bir şekilde kale alanına gönderdi, ancak orada topa kimse dokunamadı.

48. dakikada Fajr'ın sol kanada gönderdiği topu alan Gradel, iki rakibinden sıyrılarak içeriye girerek vuruşunu yaptı, savunmaya çarpan top kaleci Serkan'ı yanıltsa da tecrübeli kaleci köşeye uzanarak topu kontrol etmeyi başardı.

GOL 51. dakikada rakip yarı alanda topla buluşan Gradel'in pasında ceza sahası çaprazında topu kontrol eden Kerem Atakan Kesgin'in sert şutunda top filelere gitti. 0-1

68. dakikada Fajr’ın sol kanattan ceza sahasına ortasında c Hakan Arslan’ın kafa vuruşu yandan auta gitti.

76. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Gradel’in şutu yandan dışarı çıktı.

85. dakikada Tetah’a yaptığı faulün ardından Uğur Çiftçi, gördüğü ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

87. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Emre Akbaba’nın arka direğe ortasında Efecan Karaca’nın kafa vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşma 1-0 Sivasspor'un üstünlüğüyle tamamlandı.

Maç sonu

Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında Aytemiz Alanyaspor, konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını söyledi. Takımının 12 gündür zorlu bir süreç yaşadığını anlatan Korkmaz, "Mağlup olduğumuz için üzgünüz. 12 gündür yaşadığımız zor bir süreç var. Hemen hemen oyuncuların 22'si Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesi ve sonrasında hastaneye uğradı. Maalesef sağlık yönünden oyuncular problem yaşadı. Maçla ilgili ise oynayan oyuncuların arasında da hasta olanlar vardı. Ellerinden geleni yapmaya çalıştı oyuncular. Yüksek performans vermek, şu durumda zordu. Tabii ki bu maçı geride bırakacağız. Önümüzdeki 4 maçta alabileceğimiz maksimum galibiyeti alacağız"

BÜLENT KORKMAZ: İLK YARIYI İYİ BİTİRMEK İSTİYORUZ

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ise geçen haftayı Atakaş Hatayspor galibiyetiyle tamamladıklarını hatırlattı. Aytemiz Alanyaspor maçında güzel futbol oynadıklarından bahseden Çalımbay, "Bu maç, diğer maçın anlam kazanması açısından önemliydi. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettik, iyi futbol oynadık. Güzel bir galibiyet aldık. Önemli olan önümüzdeki 4 maçı çok iyi şekilde bitirmek. Takımın iyi oynayıp mücadele ederek kazandığı için çok mutluyuz" dedi.

Maçı Kerem Atakan'ın golüyle kazanmanın ayrı bir mutluluk olduğunu ifade eden Çalımbay, "Genç arkadaşımız bundan sonra daha da başarılı olacaktır. Kalan 4 maça da iyi şekilde hazırlanıp, ilk yarıyı iyi bitirmek istiyoruz. Ligde ve Avrupa kupasında oynadığımızdan dolayı daha önce bazı sıkıntılarımız vardı. Şimdi tek maç oynadığımızdan dolayı takımımız kendine geliyor" diye konuştu.

Alanyaspor-Sivasspor maçı Alanyaspor Sivasspor Süper Lig