Alanyaspor Beşiktaş maçının konuşulan hakemi Yasin Kol kimdir?

Süper Lig Alanyaspor Beşiktaş TFF
Alanyaspor Beşiktaş maçının konuşulan hakemi Yasin Kol kimdir?

Hakem Yasin Kol, Alanyaspor - Beşiktaş maçında verdiği kararlarla bir anda sosyal medyaya düştü. Hemen hemen her kararı tartışılan Yasin Kol'un kim olduğu ve hayatı merak konusu oldu. İşte Yasin Kol kimdir sorusunun yanıtı...

Yasin Kol, 15 Aralık 1987 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Yasin Kol, Trabzon Bölgesi hakemlerindendir. Asıl mesleği güvenlik görevlisi olan Yasin Kol, ilk defa 2019 yılının mayıs ayında Süper Lig'de 4. hakem olarak görev almıştır.

Yasin Kol nerelidir?

Yasin Kol, 15 Aralık 1987'de Trabzon'da doğmuştur. Kol, 2020-21 sezonundan itibaren 'orta hakem' olarak Süper Lig'de görev yapmaktadır.

Yasin Kol neden gündemde?

Süper Lig'in 2. haftasında 3-3 tamamlanan Alanyaspor Beşiktaş maçında verdiği ve vermediği kararlarla maçın sonucuna direkt etki ettiği düşünüldüğü için Yasin Kol gündemde.

Yasin Kol için kim ne dedi?

Ünlü spor yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, Yasin Kol'un maç yönetimiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Süper Lig'de bu sezon hakemler, uçan kuşa bile kart gösteriyorlar." ifadelerine yer verdi.

TV8,5 ekranlarında yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında Alanyaspor - Beşiktaş karşılaşmasının ilk yarısını değerlendiren Rıdvan Dilmen şu ifadeleri kullandı:

"Maç ne olur bilmiyorum. Hakem Yasin Kol, 3-0 olmuş, bitmiş maça Alanyaspor'u ortak etti. Emrecan'ın kırmızı kartı yanlış. Emrecan'ın ilk sarı kartını yayıncı kuruluştan rica ediyorum göstersinler, o kart anlamsızdı. Alanyasporlu Fatih'in ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi gereken pozisyon vardı. Giden oyunda sarı kart gösterirsen adil olmalısın.  11'e 10 oynanan oyunda bazı pozisyonlar maçın kaderini etkiliyor."

 

Kaynak: Diğer

Yasin Kol MHK Alanyaspor - Beşiktaş maçı Beşiktaş hakem Süper Lig