Akıllar ligde

Akıllar ligde

İki hata sonucu gelen gollerle birlikte Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt ile 1 puanı paylaştı. Sarı lacivertliler artık yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek. Futbolcuların konsantrasyon kaybı yaşaması kaçınılmaz sonuçtu çünkü Fenerbahçe’nin aklı Süper Lig’de.

Fenerbahçe için prestij niteliğindeki Frankfurt maçı beraberlikle bitti. Avrupa Ligi’nde Türkiye’nin en başarılı takımlarından biri olan ve her zaman gruptan çıkmayı bilen Fenerbahçe bu kez bunu başaramadı ve yeni macerası Konferans Ligi’ne doğru yol aldı.

Açıkçası şu gruptan çıkamamak çok yazık oldu. Lider Frankfurt’la iki maçta da berabere kalıp grubu 3. bitirmek üzücü. Olympiakos maçları maalesef kaderimizi belirledi. Kadıköy’deki üç maçtan da galibiyet çıkartamamak da eksi hanemize yazdı.

Eintracht Frankfurt mücadelesinde futbolcuların konsantrasyon kaybı yaşaması kaçınılmaz sonuçtu çünkü Fenerbahçe’nin aklı Süper Lig’de bu çok belli. Antrenman havasında, temponun çok yükselmediği her iki takım oyuncularının da kendini çok fazla zorlamadığı bir maç izledik. İki bireysel hata sonrasında gelen iki golle maç 1-1 bitti. Açıkçası genel görüntü itibariyle maçın hakkı da beraberlikti.

Vitor Pereira 3-4-3’e yakın bir formasyonla maça çıktı. Savunma hattında Serdar-Kim ve Szalai birlikte oynadı. Kim’den alışık olmadığımız bir hata sonrasında Szalai’nin de müdahalede geç kalması sonrasında rakibin golü geldi. Ardından İrfan Can’ın ortasında bu kez Frankfurt savunması hata yaptı ve Berisha affetmedi.

Berisha üst üste ikinci maçında da gol atmış oldu. Bu Fenerbahçe adına iyi bir haber. Valencia’nın da dönmesiyle artık gol yollarında daha verimli bir takım izleyebiliriz. Rekabet de bu konuda başarıyı getirecektir. Az forma şansı bulan Nazım ve Pelkas’a da bu maçta şans verdi Portekizli teknik adam.

Pelkas’ın eski günlerinden çok uzak görüntüsü maalesef devam etti. Bu tür maçlar az forma şansı bulan futbolcular için bir şanstır ancak bu iki futbolcu da bu şansı kullanamadı. Yunan futbolcu bize öyle bir futbol izletti ki geçen sezon şimdi onu bu hallerde görmek bizleri üzüyor.

İkinci yarıdaki oyunda her iki takım da skoru değiştiremeyince maç 1-1 bitti. Fenerbahçe adına umutlar artık Süper Lig ve Konferans Ligi’nde olacak.