AK Parti Milletvekili Bak: Camp Nou stadı dökülüyor, bizim statlar gıcır gıcır

FC Barcelona
AK Parti Milletvekili Bak: Camp Nou stadı dökülüyor, bizim statlar gıcır gıcır

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, sporun altyapısı konusunda önemli adımlar atıldığını vurgulayarak "Geçen gün Barcelona'da Camp Nou standındaydık. Bizim statlarımız gıcır gıcır, Camp Nou stadı dökülüyor." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

"SPOR KULÜPLERİNİN ÇOK İYİ DENETLENMESİ LAZIM"

Bütçe üzerinde söz alan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, ekonomik sorunların yaşandığı bir dönemde gençliği ve sporu idare etmenin zor bir iş olduğunu vurguladı. Kuşoğlu, "Ekonomik düzey en çok gençleri etkiliyor. Türkiye'nin, Avrupa'nın Çin'i olması mümkün değil. Gençlerin buna itirazları olacak." dedi.

Kuşoğlu, futbol kulüplerinin çok büyük sıkıntıda olduğunu aktararak, "Kulüp yöneticilerine muhakkak sorumluluk vermeniz lazım, önüne gelen, parası olan veya para kazanmak isteyen kulüp yöneticisi oluyor. İstismar da ediyorlar. Spor kulüplerinin çok iyi denetlenmesi lazım." diye konuştu.

Futbol kulüplerinin mali tablolarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Kuşoğlu, bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

 "TÜRK GÜREŞİ DOĞAL YETİŞTİRME HAVUZUNU KAYBEDİYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Türkiye'de lisanslı spor yapanların yüzde 49'nun Asya dövüş sporlarında aktifleşmeye başladığına dikkat çekerek, "Bizim burada üzerinde durmamız gereken şu: Türk güreşi doğal yetiştirme havuzunu kaybediyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız güreş sporundan hızla uzaklaşıyorlar." dedi.

Zeybek, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ün 30'lu yaşların üzerinde olduğunu anımsatarak, "Onlardan sonra bizim olimpiyatlarda mindere çıkaracağımız sporcu kim olacak? Bunu Sayın Bakan ve bürokratlarının düşünmesi gerekiyor.

Keşke gurur abidemiz Hamza Yerlikaya güreşte elde ettiği başarıyı daha sonra ki dönemde olumsuz birtakım değerlendirmelerle kendi üzerinden, güreş camiası üzerinden algıyı bozmasaydı da gençlerimiz için, güreşte bir model olmaya devam etseydi. Sayın Bakan, Naim Süleymanoğlu'nun kemikleri sızlıyor. Halterde Türkiye olimpiyatlarda nal topladı." değerlendirmesinde bulundu.

KIŞ SPORLARI

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, gençlik konusunun, devlet politikası oluşturulmasında çok önemli olduğunu belirtti.

Sporcu projesi için neden Erzurum'un düşünülmediğini soran Cinisli, "Kış sporlarında ülkemizin ve Erzurum'un markalaşması sağlanmalıdır. Erzurum'da mutlaka Alp disiplini snowboard, kayakla atlama dallarında uluslararası yarışmalar düzenli olarak yapılmalı." dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, seçim bölgesi Kütahya'ya stadyum müjdesi verilmesini talep etti. Erbaş ayrıca, Kütahya'da 50 bine yakın öğrencinin olduğunu belirtti.

SPOR KULÜPLERİ VE FEDERASYONLAR YASASI

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ise spor kulüpleri ve federasyonlar yasasının çıkarılması gerektiğini belirterek, "Bu siyaset üstü bir konudur; spor, siyaset üstü bir konudur. Hiçbir parti gözetmeksizin bu kanunun oy birliğiyle çıkmasını hepinizden rica ediyorum." ifadesini kullandı.

Futbol kulüplerinin büyük borç altında olduğuna işaret eden Sancaklı, "Bugün yabancı bir oyuncu, en son bir buçuk sene önce bir büyük kulübümüz 20 küsur milyon avroluk bir anlaşma yaptı. Birkaç maç oynadı geri gitti. O kulübün değerli bir yöneticisi basına şöyle söyledi: 'Galatasaraylılardan özür dilerim, hata etmişiz.' Yok arkadaş, öyle özür dilemeyle kurtulamazsın. Ödeyeceksin 20 milyon avroyu cebinden; ödemiyorsan kanuni cezan neyse onu çekeceksin. Bu çok önemli." şeklinde konuştu.

"CAMP NOU DÖKÜLÜYOR, BİZİM STATLAR GICIR GICIR"

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, yasa dışı bahisle mücadele edilerek, teröre giden paraların kesildiğini söyledi.

Sporun altyapısı konusunda önemli adımlar atıldığını vurgulayan Bak, "Pek çok ülkeyi geziyoruz. Geçen gün Barcelona'da Camp Nou standındaydık. Bizim statlarımız gıcır gıcır, Camp Nou stadı dökülüyor. Resmini göstereyim isterseniz..." diye konuştu.

Bak, Türkiye'deki spor tesisleri ile övündüklerini belirtti.

Kaynak: AA

FC Barcelona