Ajax, Jordan Henderson'u açıkladı

Suudi Arabistan Ligi transfer haberleri
Ajax, Jordan Henderson'u açıkladı

Tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birini yaparak şampiyonluk yarışının oldukça gerisinde kalan Ajax, Suudi Arabistan ekibi Al Ettifaq'tan ayrılan Jordan Henderson'u kadrosuna kattı.

Sezon başında 12 yıllık Liverpool kariyerini noktalayarak Suudi Arabistan'ın yolunu tutan Jordan Henderson'un macerası kısa sürdü.

Yıllık 15 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme imzalayan 33 yaşındaki İngiliz orta saha oyuncusu, Al Ettifaq'la olan sözleşmesini feshetti ve 6 aylık Suudi Arabistan serüvenini noktaladı.

Henderson, Al-Ettifaq formasıyla çıktığı 19 maçta 5 asist üretmişti.

YENİ ADRESİ HOLLANDA OLDU

Jordan Henderson, Hollanda Eredivisie'de tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birine imza atarak şampiyonluk yarışının 23 puan gerisine düşen Ajax ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Henderson, Ajax'ta 6 numaralı formayı terletecek.

Futbola Sunderland altyapısında başlayan Henderson, sonrasında Coventry, Liverpool ve son olarak Al-Ettifaq formaları giydi. Kulüp düzeyinde 4 farklı takımın formasıyla toplamda 603 maça çıkan Henderson, 39 gol atıp 79 da asist üretti.

İngiltere Milli Takımı formasını da 80 kez sırtına geçiren tecrübeli orta saha oyunusu, 3 gol - 11 asistlik performans ortaya koydu.

Jordan Henderson Ajax