Ahmet Nur Çebi'den Hasan Arat ve Fikret Orman'a zehir zemberek sözler!

Hasan Arat Ahmet Nur Çebi Beşiktaş
Ahmet Nur Çebi'den Hasan Arat ve Fikret Orman'a zehir zemberek sözler!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün eski başkanı Fikret Orman ve 3 Aralık'ta yapılacak başkanlık seçiminde aday olan Hasan Arat için, "Zaman içinde yollarını birleştirdiler ve benim altımı oydular. Sosyal medyada bana yapılanları ise beraber organize ettiler" iddiasında bulundu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, seçime kısa süre kala, Beyaz TV'de siyah-beyazlı kulübün son durumu ve gündemine dair açıklamalarda bulundu.

"ŞENOL GÜNEŞ, TADIC VE DJIKU'YU İSTEMEDİ. ONANA'YI İSTEDİ"

Kasım ayında Avrupa'ya veda eden, Süper Lig'de ise liderin 9 puan gerisine düşen Beşiktaş'ın transferde iyi bir iş çıkardığını söyleyen Çebi, "Transferde hata yaptığımızı düşünmüyorum. Bu çocuklar yeni bir araya geldiler. Hepsinin geçmişi belli. Takımı irdelediğimiz zaman, takımın kötü olmadığını göreceksiniz. Daha lig bitmedi. Nereye geleceğini zaman içinde göreceğiz. Kötü giderse benden bilecekler ama iyi giderse de benden bilsinler. Ben oyuncularıma güveniyorum. Umudum var. Şampiyon olmasak bile şampiyon olacak takımla dişe diş mücadele edeceğimize inanıyorum." dedi.

Eleştirilen transferlere de değinen Çebi, "Şenol Güneş, Tadic ve Djiku’nun transferlerini istemedi. Tadic ile işin sonuna gelmiştik hatta. Son anda önümüz kesildi, ‘Hoca istemiyor’ dendi. Onana transferini de Şenol Güneş istedi." ifadelerini kullandı.

"MALİ ANLAMDA ÇOK İYİ OTURTULMUŞ BİR BEŞİKTAŞ BIRAKACAĞIM"

Mali anlamda iyi bir Beşiktaş bırakacağını söyleyen Çebi, "Ben emeğin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Çalışanlarımızın aileleri ekmek bekliyor. Onların helalliğini almamız gerekiyor. Bundan sonra gelecek olanlar da bunu yapacaktır. Mali anlamda çok iyi oturtulmuş bir Beşiktaş bırakacağım. Aldığımda böyle değildi. 13.5 milyon Euro'yu 3 günde bularak, 6 aylık ödemeleri ödeyerek UEFA'dan temiz kağıdı aldık zamanında. Şimdi gelen kişiler geriden bir borç olmadığı gibi birkaç ay da önlerini açık bulacak" şeklinde konuştu.

"FİKRET ORMAN VE HASAN ARAT BİRLİK OLUP BENİM ALTIMI OYDULAR"

Fikret Orman'ın kulüpten ayrıldığı zamandan beri kendisi aleyhinde çalıştığını söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Hiçbir başkan, bir önceki başkan tarafından bu kadar yıpratılmadı. Sanıyorum bunun arkasında KMPG raporu, açılan mahkemeler var. Biz bu raporu çıkartmak zorundaydık. Fikret Orman ile ilgili hamlelerimiz, camia tarafından bize verilen görevlerdir. Bu benim yasal sorumluluğum. Ben bu olaya müdahale etmiyorum. Biz de bu işin içindeydik, yapmazsak 'ne gizliyorsunuz?' denilirdi. Bu rapordan niye gocunuyorsun sen, yaran mı var? Aksine bu senin için bir şans, temizsen aklanırsın. Fikret Orman hakkında kulübün açtığı dava sayısı 13. Bu davaların 5 tanesinden zaman aşımı sebebiyle davayı kazanmış. 'Ben davayı kazandım' diyor, zaman aşımını söylemiyor. Algı yaratmayacaksınız, haklı çıkmışsınız gibi. Bu yargılama bitmeden kimse aklanmış sayılmaz. Ben camianın isteğini yerine getirdim, camiaya karşı alnım ak. Fikret Orman, önce sonuçları bekleyecek." dedi.

Başkanlığa seçildiği zaman Hasan Arat'ın kendisine 'Fikret Orman'a hesap sormalısın' dediğini söyleyen Çebi, "Zaman içinde Fikret Orman ile Hasan Arat yollarını birleştirdiler. Benim altımı oydular. Sosyal medyada bana yapılanları ise beraber organize ettiler. Sosyal medyada bana yapılan hakaretlerin, küfürlerin sebebi Hasan Arat'tır. Hiç boşuna 'ben yaptırmadım' demesin. Mayıs'ta seçim var girmiyorsun, Haziran ayında dernek dernek geziyorsun. Niye Hasan Bey? 400 tane beyaz oy çıkmış, bu güvensizlik demekmiş. Benim 3 bin küsür oyum ne peki? Fırsat kolladılar. Beşiktaş'a zarar verdiler. Birlik ve beraberliği bozdular. Takım daha sahaya çıkmadan başladılar. Oyuncu daha uçaktan inmemiş, oyuncu hakkında kötü konuşuyorlar." ifadelerini kullandı.

"SERDAL ADALI'YLA KONUŞUYORUZ, HASAN ARAT'LA İLİŞKİM YOK"

3 Aralık'taki başkanlık seçiminde yarışacak olan Serdal Adalı ve Hasan Arat'la ilişkileri sorulan Çebi, "Serdal bey bu süreçte arayıp benimle konuşuyor. Hasan beyle bir ilişkim yok. Serdal Adalı'nın locası var, Hasan Arat'ın yok. Sosyal medyayla seçim kazanılmaz. Şimdi göreceğiz sandıkta, sosyal medyadaki (Hasan Arat) mi kazanacak, Beşiktaş'ı hiç bırakmamış kişi (Serdal Adalı) mi? Sosyal medyadaki kazanırsa vay halimize" dedi.

Kaynak: Haber Global TV