Ahmet Nur Çebi aday olmayacağını açıkladı

Beşiktaş Ahmet Nur Çebi
Ahmet Nur Çebi aday olmayacağını açıkladı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. Çebi, başkanlığı dönemindeki eleştirilere yanıt verdi, polemikler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Çebi'nin açıklamaları şöyle:

Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılı bir durum var. Özellikle futboldan kaynaklanan maalesef benim de çok üzüntü ve acısını çekmiş olduğum bu süreç gerçekten yıpratıcı olmuştur. Bu saatten sonra camianın dinginliğe, huzura, birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için aday olmamaya karar verdim. Camianın yeni bir kan değişimine ve yeni bir enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca değişimin hayırlı olacağını düşünüyorum. Burası bizim ve her zaman bizim olacak. Bizler eğer Beşiktaş söz konusu olduğunda gerekirse kendimizi de yakmayı bilebilmeliyiz. Çok aday ve çok katılım istiyorum. Yeni yönetimin kendinden bir önceki yönetimi her biçimde denetlemesini istiyorum. Bundan geri adım atılmamalı.

Taraftara mesaj... Çok iyi anlıyorum. Her maç bittiğinde, her kaybettiğimizde ben de kapıları, duvarları yumrukladım.. Tepkileri anlayabiliyorum yalnız söz konusu Beşiktaş, sporcularımızı, oyuncularımızı sahada olumsuz etkileyecek tezahüratlardan kaçınalım.

"TFF BAŞARISIZDIR"

Eğer başkanınızı, yönetiminizi dışarıya karşı zayıf gösterirseniz elini masaya vurması bir şey ifade etmeyecektir. Lütfen başkan ve yönetim kimse ona sahip çıkacağız. TFF başarısızdır. TFF'yi bu arkadaşların yönetemeyeceğini ben ilk söyleyenlerdenim. Beşiktaş her zaman haksızlıkla mücadele etmiştir. Hiçbir zaman vicdandan uzak kalmamıştır. Benim tutumum saygılı, ölçülü ama gerektiğinde net ifade ederek arkasında duraktır. Deprem zamanı bana sorulan bir soruya verdiğim cevaba rakiplerden gelen saldırılardan sonra takılan bazı Beşiktaşlı dostlarımı gerçekten affetmeyeceğim. Kendi takımlarının menfaati için Beşiktaş başkanını linç edenlere destek verenleri, şahsi menfaat için yapmışlarsa hakkımı helal etmiyorum. 

BÜYÜKEKŞİ'NİN STADI TERK ETMESİ

Ben sokaktaki bir insan gibi hareket edemem. Ben TFF Başkanı'na sormak zorundayım. Statta sayın TFF Başkanı hatalı. Bekle kardeşim, 5 dakika bekle. Kendisine yapılan küfürleri tasvip etmiyorum ama sen de oradan elini kolunu tribünlere göstererek hareket etmemelisin.

TRANSFER ELEŞTİRİLERİNE YANIT: SİZE VASİYETİMDİR...

Şimdi transferler. Beşiktaş'ın bir limiti var. Bu limitler bizim elimizi kolumuzu bağladı. Biz elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz. Öbür taraftakiler yolu yordamını bulup aşıyorlar. Ben aşamam arkadaşlar. Hatalı evrak yapamam ben. Onu getir, bunu getir, getiririm ama tescil edemezsiniz. Keşke sportif başarı peşinden gelseydi ama olmadı, yapamadık. Eleştiri başka ama o hakaretler neyin nesi, bu azınlığı içinizden temizleyin arkadaşlar, size vasiyetimdir. Kimse benim çocuklarıma küfür edemez, işiniz benle. İstifayı da kabul ediyorum. Hakaret ve küfür caydırarak buradan gönderme politikasıdır. Lütfen şu azınlığı içinizden temizleyin, tüm camiaya yalvarıyorum. Bunlar Beşiktaşlı değil arkadaşlar. Benden gelip özür dilemelerini bekliyorum. O saate kadar benden özür dilemeyen herkesin bundan sonraki hayatında takipçisi olacağım. 

"BU TAKIM BAŞARILI OLURSA BANA DA PAY VERİN OLUR MU ARKADAŞLAR"

Ben TFF ile kavga ederken diğer kulüp başkanları kenarda bekledi, şimdi bağırıyorlar. Bugün bağıran çağıranlar erkenden silah çekiyorlar. Eğer futbol buysa, baskı ile başarılı olmaksa ben bunu yapamam. Mücadelemi en sert şekilde verdim. Sadece televizyonlarda şov yapmadım. Halen de pişman değilim. Ben popülist olamam. Beşiktaş'ın parasını çaldırmadım, harcatmadım, yedirmedim. Bugün beğenmediğiniz başarısız futbol takımı var ama yarın bu takım başarılı olursa bana da pay verin olur mu arkadaşlar. Başarısızlığı bana yazacaksınız çünkü. 

Kaynak: Haber Global TV