Ahmet Ağaoğlu, Ünal Karaman ile ayrılık kararını değerlendirdi

Ahmet Ağaoğlu, Ünal Karaman ile ayrılık kararını değerlendirdi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu, Trtspor'a yaptığı açıklamada "Kötü oynadığımız zaman, puan kaybettiğimiz zaman hoca ile alakalı eleştiriler yapıldığında sürekli olarak ifade ettiğim bir şey vardı, 'kulüpte yaşanan her türlü olumsuzluğun sorumlusu benim. Hoca yanlış taktik yaptıysa sorumlusu benim, yanlış pasın da sorumlusu benim, eleştirileceksem ben eleştirileceğim, lütfen teknik heyet ve takım üzerinde baskı oluşturmayalım' demiştim. Her türlü sorumluluğu defalarca üstüme aldım. Konyaspor maçından sonra bir TV kanalına son 4-5 haftadır oynadığımız futboldan, ikinci yarılardan memnun olmadığımı, taraftarın da memnun olmadığını, geriye yaslandığımızı ve oyun tarzının Trabzonspor ile örtüşmediğini söyledim. Bu kadar sorumluluğu üzerime alırken, sadece öz eleştiri yaptım. Konuşmalarım hocamıza yönelik değildi. Ancak anladığım kadarıyla hoca, bu öz eleştirimi kendi üstüne almış. 'Başkan kimliğinden çok taraftar kimliğine giriyor' gibi sözleri var benim için... Geldiğimiz noktada Ünal Karaman ayrılmayı kafasına koymuştu. Dün akşam üstü yapmış olduğumuz görüşmede de bunu ifade etti." dedi. 

"KIRGINLIK DEĞİL, HAYAL KIRIKLIĞI VAR"

Ünal Karaman'a kırgın olup olmadığı sorulan Ağaoğlu, "Kırgınlık değil, hayal kırıklığı var. Hocanın, oyuncunun yaptığı her hatanın sorumluluğunu ben üzerime almışım. Böyle bir insanın yaptığı öz eleştiriyi hocanın kendi üzerine alması bende hayal kırıklığı yarattı." şeklinde cevap verdi.

"ŞU ANA KADAR KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİK"

Şu ana kadar kimseyle görüşmediklerini söyleyen Ağaoğlu, "Ortada bilgi kirliliği var. Yok Şota hoca ile anlaşıldı, yok filan hoca ile anlaşıldı.  Şu anda herhangi bir teknik direktör ismi gündemimizde değil. Mevcut teknik ekiple devam ediyoruz. Sezon ortasında Trabzonspor'un yükünü taşıyacak hocayı bulmak o kadar kolay bir şey değil, ama ihtimal dışı da değil. Ünal Karaman işine ve kişiliğine saygı duyduğum bir insan. Bu ülkenin değerli teknik adamlarından bir tanesi. Her iki tarafın da kararına saygı duymak, sağduyulu olmak hepimizin görevi. Bundan sonra yapılacak şeyler sadece spekülasyon olur ve kulübe zarar verir." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu Ünal Karaman