Ahmet Ağaoğlu'dan Sörloth ve Uğurcan açıklaması

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Anadolu Ajansı Spor Masası'na konuk oldu. Ağaoğlu, "Tahmin ediyorum ki 1-2 hafta içinde 1-2 oyuncu daha transfer edeceğiz" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Tahmin ediyorum ki 1-2 hafta içinde 1-2 oyuncu daha transfer edeceğiz" dedi. 

AA Spor Masası'na konuk olan Ağaoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Rezerv ligin ekmeğini Süper Lig kulüpleri çok ciddi olarak yiyecekler. Umarım oyuncuların bünyesi de kaldırır, herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmayız. Rezerv lig son derece önemliydi. 

Bu sene Başakşehir şampiyon oldu. Geriye dönüp bakalım Başakşehir'in son 5 senesine. Baktığınız zaman son 5 senedir şampiyonluk yarışının içinde olan ve 4'ünde kaybeden bir Başakşehir var. 9 senedir şampiyonluk yarışı içinde olmayan bir Trabzonspor için bu tür bir değerlendirme yapılabilir. Pandemi sonrası 8 maç vardı önümüzde, şu anda önümüzde 40 maçımız var. Bir devamı, sürekliliği var. 

Sürdürülebilir bir başarı için 3-4 seneye ihtiyacımız var dedik. Bu bir beyan ama şunu da ilave ettik. Sakın bu 3-4 sene içinde Trabzonspor'un zirve yarışında yer almayacağı şeklinde de anlaşılmasın. Nitekim bu bizim daha ikinci senemiz. 

Ortaya değişik iddialar atılıyor. Yok ben Sosa'ya soyunma odasında sert çıkmışım, Campi araya girmiş, 'Sen kaptanla nasıl konuşuyorsun'? demiş. Pandemi arasından sonra hiçbir yöneticinin soyunma odasına girme şansı zaten yoktu.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Hala bir türlü anlaşılmayan, anlatılamayan bir transfer limit harcaması var. Avrupa kupalarına katılsaydınız oradan gelecek bir gelir vardı. Gelirin de belirli bir oranını transferde kullanma şansınız vardı. Bundan mahrum olunca şu anda bizim 152 milyon lira ile sınırlı bütçemiz var. Dolayısıyla dar ama her zamanki gibi ekonomik ve optimum düzeyde verim alabileceğimiz oyuncuları transfer ettik.

Tahmin ediyorum ki 1-2 hafta içinde 1-2 oyuncu daha takviye edeceğiz. Bu takviyeler sonrası zirve yarışının içinde, şampiyonluk kovalayacak bir takım oluşmuş olacak.

SÖRLOTH VE UĞURCAN TEKLİFLERİ

Sörloth için Leipzig çok ısrarcı. Onun haricinde herhangi bir futbolcumuza teklif gelmedi. Leipzig'den gelen teklif beklentilerin altındaydı. Beklentilerin altında tekliflere olumlu yanıt verme durumumuz yok.

Uğurcan Çakır için de teklif geldi. Uğurcan için de gelen teklifler beklentilerin altında. Bu rakamlara 'Evet' demeyiz.

(Sörloth) Trabzonspor'a gelmemesi için, sözleşme imzalamaması için çaba sarf edenler vardı.

'Sörloth ne kadar maaş alıyor?' diye soruyorlar. Biz KAP'a bildirdik. Niye soruyorsunuz? 1.5 milyon Euro ödüyoruz. Zaten yaptığı transferleri en ince ayrıntısına kadar açıklayan iki kulüp var, Galatasaray ve Trabzonspor.

Kaynak: Haber Global TV

Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor