Agüero futbolu bıraktığını gözyaşları ile duyurdu

Spor haberleri

Arjantinli forvet oyuncusu "Kun" lakaplı Sergio Agüero, geçtiğimiz ekim ayında geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle futbolu bıraktı. Nou Camp Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında gözyaşları içinde kararını açıklayan Agüero "Çok zor bir dönem ama gerekliydi" dedi.

La Liga'da 30 Ekim'de oynanan Alaves maçında göğsünde ağrı ve baş dönmesi şikayetiyle oyundan alınarak hastaneye kaldırılan Agüero'da yapılan testlerin ardından kalbinde ritim bozukluğu tespit edilmişti. Doktorların kendisi için en iyisinin futbolu bırakmak olduğunu söylediğini anlatan Arjantinli futbolcu, "Futbola döneceğime dair çok az da olsa bir umut vardı ama olmadı. Yaklaşık 10 gün önce bu kararı aldım. Şu anda iyi doktorlara emanetim." şeklinde konuştu.

Arjantin'in Independiente takımında başladığı futbolculuk kariyerine Atletico Madrid (2006-2011) ve Manchester City'de (2011-2021) devam eden ve son olarak Barcelona'ya gelen Agüero, Arjantin Milli Takımı'nda da 14 yıl boyunca oynadı. Agüero, 42'si milli takımda olmak üzere kariyeri boyunca 427 gol attı.

 

Kaynak: Diğer

Sergio Agüero