Nefes kesen maçta Fildişi Sahili yarı final biletini 120+2'de aldı

Haberglobal.com.tr
Afrika Uluslar Kupası Süper Lig
Nefes kesen maçta Fildişi Sahili yarı final biletini 120+2'de aldı
FOTOĞRAF: Reuters

Afrika Uluslar Kupası'nda ev sahibi Fildişi Sahili normal süresi 1-1 biten ve uzatmalara giden maçta Mali'yi 120+2'de bulduğu golle 2-1 yenerek yarı finale yükselen taraf oldu.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından bu yıl 34'üncüsü Fildişi Sahili'nde gerçekleştirilen organizasyonun çeyrek final turunda Mali ile ev sahibi Fildişi Sahili karşı karşıya geldi.

Normal süresi 1-1 biten ve uzatmalara giden maçta Fildişi Sahili, 120+2'de attığı golle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Fildişi Sahili'nin gollerini 90'da Simon Adingra ve 120+2'de Oumar Diakite attı. Yarı final hayallerine veda eden Mali'nin golünü ise 71'de Nene Dorgeles attı.

Mali'de 17. dakikada Adama Traore penaltı atışından yararlanamadı. Fildişi Sahili'nde 43'te Koussonou Odilon ve 120+3'te Oumar Diakite kırmızı kart görürken Mali'de ise 120+3'te Hamari Traore kırmızı kartla cezalandırıldı.

Fildişi Sahili'nin kadrosunda bulunan ve Süper Lig'de forma giyen isimler arasında yer alan Gaziantep FK'den Max Gradel, Trabzonspor'dan Nicolas Pepe ve Galatasaray'dan Serge Aurier karşılaşmaya ilk 11'de başladı.