Adem Bona kimdir? Philadelphia Sixers tarafından draft edilen Adem Bona kaç yaşında, nereli, boyu kaç cm?

HABER MERKEZİ
Kimdir NBA basketbol
Adem Bona kimdir? Philadelphia Sixers tarafından draft edilen Adem Bona kaç yaşında, nereli, boyu kaç cm?

ABD'de NCAA kolej takımlarından UCLA Bruins'de forma giyen Türk oyuncu Adem Bona, Philadelphia Sixers tarafından draft edildi. Peki, Adem Bona kimdir, nereli?

Nijerya asıllı Türk profesyonel basketbolcu olan Adem Bona ya da Ikechukwu Stanley Okoro 2. tur 41. sıradan Philadelphia Sixers tarafından seçildi! İşte Adem Bona kimdir sorusunun yanıtı ile birlikte hayat hikayesi ve biyografisi...

ADEM BONA KİMDİR?

NBA Draft’ına katılan temsilcimiz Adem Bona, 2. tur 41. sıradan Philadelphia Sixers tarafından seçildi!

NCAA’de iki sezondur ülkemizi UCLA formasıyla temsil eden ve 2.08 metre boyundaki Adem Bona, NBA Draftı’nda 2. turda Philadelphia Sixers tarafından seçildi.

Adem Bona, bu sezon UCLA formasıyla 33 maça çıkan ve maç başına 26.5 dakika sahada kalıp 12.4 sayı, 5.9 ribaund, 1.8 blok ve 1.1 top çalma ortalamaları tutturmuştu.

PAC-12 Konferansı’nda Yılın Savunmacısı seçilen Adem Bona, aynı zamanda konferansın en iyi beşinde de kendine yer bulmuştu.

İLK YILLARI VE KARİYERİ

Bona, Ikechukwu Stanley Okoro olarak Nijerya'nın Lagos kentinde beş çocuğun en küçüğü olarak dünyaya geldi. Orta saha oyuncusu olarak futbol oynayarak büyüdü ancak boyu nedeniyle basketbola geçti. Sık sık sahalarda derme çatma çemberlerle, bazen de topsuz basketbol oynardı. Okoro, yaklaşık bir yıl oynadıktan sonra bir videosu Türk antrenör Türkay Çakıroğlu'nun dikkatini çekti ve Çakıroğlu da İstanbul Basket antrenörü Nevzat Özdemir ile temasa geçti.

PINAR KARŞIYAKA HİKAYESİ

Bona, 13 yaşındayken ailesinin geri kalanını geride bırakarak Türkiye'ye taşındı ve kariyerine İstanbul Basket'te başladı. Şubat 2019'da Pınar Karşıyaka'ya transfer oldu ve altyapı seviyesinde yarışmaya devam etti.

30 Ekim 2019'da Pınar Karşıyaka formasıyla ilk profesyonel maçına çıkan Bona, FIBA Europe Cup'ta Donar karşısında alınan 77-57'lik galibiyette bir dakika oynadı.

16 Kasım'da Basketbol Süper Ligi'nde (BSL) ilk maçına çıktı ve Galatasaray'a karşı alınan 84-55'lik galibiyette iki sayı attı.

18 Eylül 2020'de Bona, kariyerine Napa, Kaliforniya'daki Prolific Prep'te devam edeceği açıkladı. Bona, önde gelen seçme servislerine göre beş yıldızlı bir oyuncu ve 2022 sınıfının en iyi oyuncularından biridir.

1 Kasım 2021'de, Kentucky'den gelen teklif üzerine UCLA için kolej basketbolu oynamaya karar verdi.