Adana Demirspor ile Konyaspor yenişemedi

Konyaspor Adana Demirspor
Adana Demirspor ile Konyaspor yenişemedi

Adana Demirspor ile Konyaspor, Süper Lig'in 3. haftasında zorlu maçta 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig'in 3. haftasında Adana Demirspor Konyaspor takımları karşılaştı.

Adana Demirspor, 59. dakikada Vargas'ın asistinde Assombalonga'nın attığı golle 1-0 öne geçti. 

83. dakikada Konyaspor, Abdülkerim Bardakçı'nın attığı golle skoru 1-1'e getirdi. 

Maç 1-1 berabere tamamlandı.

Süper Lig'de 3 hafta sonunda Konyaspor'un 7, Adana Demirspor'un 2 puanı bulunuyor. 

İki takım arasında oynanan son maç 3-3 berabere tamamlanmıştı. 

Konyaspor, son maçında Başakşehir'i 2-1 yendi, Adana Demirsor ise Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. 

5 MADDEDE Adana Demirspor Konyaspor maçı

Adana Demirspor'a konuk olduğu üç Süper Lig maçının sadece birini kazanan Konyaspor (2M), o karşılaşmada lig tarihindeki en farklı deplasman galibiyetini almıştı (Nisan 1990'da 5-1). Yeşil-beyazlı ekibin aynı zamanda lig genelinde en farklı kazandığı maçta da rakibi Adana temsilcisiydi (Ekim 1991'de 8-0).

Süper Lig'de oynadığı son 31 karşılaşmayı kazanamayan Adana Demirspor (1994/95 & 2021/22), lig tarihinde en uzun galibiyet hasreti yaşayan ekip konumunda. Evindeki kazanamama serisi de 15 maça çıkan Mavi Şimşekler (4B 11M), bu alanda da ligde devam eden en uzun serinin sahibi.

Süper Lig'de oynadığı son iki maçı kazanan Konyaspor, üst üste 3+ galibiyeti en son Nisan 2016'da aldı (4G). Deplasmanda üç maçtır gol yemeyen yeşil-beyazlıların daha uzun gole kapama serisi ise en son Ocak-Nisan 2016 arasında geldi (5 maç).

Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara konuk olduğu son beş maçın dördünü kaybeden Konyaspor (1G), tek galibiyetini son karşılaşmada aldı (2-1 vs BB Erzurumspor). Yeşil-beyazlı ekip en son 2004/05 sezonunda bu şekilde üst üste iki karşılaşma kazanabildi (vs Sakaryaspor & Ankaraspor).

Bu sezon Süper Lig'de Adana Demirspor'dan (13) daha fazla isabetli şut çeken sadece iki takım var: Altay ve Trabzonspor (14). Bu iki ekip bulduğu isabetlerin %50'sini gole çevirirken (7); Adana temsilcisi, çektiği 13 isabetli şutta rakip fileleri sadece bir kez havalandırabildi.

Kaynak: Haber Global TV

Adana Demirspor Konyaspor Süper Lig maç sonuçları