Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig'de!

Adana Demirspor
Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig'de!

Ligin son haftasına lider giren Adana Demirspor, deplasmanda Menemenspor'u 4-1 yenerek 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamladı. TFF 1'inci Lig'in 34'üncü haftasında Menemenspor'u yenerek şampiyon olan Adana Demirspor, kentte büyük bir sevinç yaşattı.

En son 1994-1995 sezonunda o zamanki adıyla 1’inci Lig şimdiki ismiyle Süper Lig’de mücadele eden Mavi Şimşekler büyük hasreti sonlandırdı. Teknik Direktör Samet Aybaba ise kariyerinde 3’üncü kez bir takımla Süper Lig’e yükselme sevinci yaşamış oldu. Futbolcular maça özel olarak bastırılan ‘Şampiyon’ yazılı tişörtleriyle kutlamalar yaptı. Aybaba daha önce 1996-1997 Kayserispor’u, 2016-2017’de de Sivasspor’u Süper Lig’e çıkarmıştı.

Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig'de! - Resim : 1

Adana Demirsporlu futbolseverler de stat çevresinde yer alan binaların çatı ve teraslarından takımlarına destek vermeye çalıştı. Ancak pandemi koşulları nedeniyle polis çatılara çıkan taraftarları stat çevresinden uzaklaştırdı. Tribünde ise yaklaşık 300 kişilik grup yer aldı ve tezahüratlarla Adana Demirspor’u destekledi.

Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig'de! - Resim : 2

KISITLAMA DİNLEMEDİLER

26 yıllık hasretin ardından Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor taraftarları, kısıtlamaya rağmen sokağa dökülüp, konvoy ve meşalelerle kutlama yapmak isteyince polis tarafından dağıtıldı.

Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig'de! - Resim : 3

TFF 1'inci Lig'i 70 puanla şampiyon olarak kapatan ve 26 yıllık özlemin ardından Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor, kenti sevince boğdu. Ellerinde takım ve Türk bayraklarıyla sokağa dökülen Adana Demirspor taraftarları, büyük sevinç yaşadı.

Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig'de! - Resim : 4

Kısıtlamaya rağmen kentin farklı noktalarında toplanan taraftarlar, şampiyonluk ve Süper Lig'e çıkma sevincini konvoy yapıp, meşale yakarak kutlamak isteyince polisin uyarılarıyla dağıldı. Bazı vatandaşlar ise şampiyonluk sevincini evlerinin balkonlarından kutladı.

Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig'de! - Resim : 5

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN UYARI 

Kutlamalara ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik uyarı mesajı yayımladı. Çelik açıklamasında "Lütfen kutlamaları Adana Demirspor’un asaletine uygun şekilde yapalım. Silah sıkanlar, Valiliğin uyarılarına uymayanlar, pandemi kurallarını ihlal edenler bizden değildir. Adanalılara zarar verecek şekilde kutlama olmaz. Bu büyük şampiyonluğu tam bir asaletle kutlayalım." ifadelerini kullandı. 

Adana Demirspor 26 yıl sonra Süper Lig'de! - Resim : 6

“NASIL 26 YIL ÇIKMADIYSAK BİR 26 YIL DÜŞMEMEMİZ LAZIM” 

Süper ligde taraftarlarının beklentisinin çok olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Murat Sancak, "Böyle bir beklenti içerisine girmesinler şimdiden söyleyeyim. Önce biz Süper Lig'de kalıcı olacağız. Öyle şampiyonluk, Avrupa hedefimiz yok. Önce iyi bir kadro. Ekip zaten çalışmalar yapıyor. İyi bir kadro kuracağız, iki üç yıl sonra bakarız. Ama önce bir kalıcı olacağız. Öyle çıkıp düşme olmaması lazım. Nasıl 26 yıl çıkmadıysak bir 26 yıl düşmemiz lazım” dedi.

Kaynak: DHA

Adana Demirspor Menemenspor