Acun Ilıcalı'dan 'Türkiye'deki kulüplerin sahibi olmalı mı' sorusuna yanıt

Süper Lig Bursaspor eskişehir

Hull City ve Shelbourne FC'nin sahibi olan ünlü televizyoncu ve iş insanı Acun Ilcalı, 'Türkiye'deki kulüpleri sahibi olmalı mı' sorusunu, "Kesinlikle kulüplerin sahibi olması lazım. Bir insan ya da bir grup kulüplerin sorumluluğunu üstüne almazsa devamlılık çok zor olur" şeklinde yanıtladı.

Türkiye’de de takımların sahibi olmalı mı? Bu borç yükünden kurtuluşun başka çaresi var mı?

Acun Ilıcalı: Kesinlikle kulüplerin sahibi olması lazım. İhaleye çıkarılmalı kulüpler. Sıfırdan bir dünya kurulmalı. Sakaryaspor, Kocaelispor kaç yıl kaybetti? Eskişehirspor, Bursaspor nerede? Bunlar benim gidip deplasmanda seyretmek istediğim, o ambiyansı yaşamak istediğim dünya çapındaki kulüpler. Oradaki ambiyanslar, Bursa, Eskişehir stadındaki ambiyanslar dünya çapında. Bunlardan mahrumuz şu anda. Daha kaç yıl bu kulüpler olmayacak Süper Lig’de düşünün.

Bunun sebebi de sorumluluk kendisinde kalmayacak insanların yönetimde olması. Niye batıyor bu kulüpler. Kulüpler zayıflayabilir ama batmasını kabul etmiyorum. Küme düşebilirsin, sonra tekrar gelirsin. Bir insan ya da bir grup kulüplerin sorumluluğunu üstüne almazsa devamlılık çok zor olur. Belki 4 büyük kulübü dışarıda bırakabiliriz. Onların sahibi olmayabilir. Çünkü bunlar Türkiye’ye yayılmış. Onların büyüklüğü sahiplik gerektirmeyebilir. Ama Anadolu kulüplerinin geri gelmesi için, oyunun içinde olması için, birinin sorumluluk alması lazım.

Kaynak: Haber Global TV

Acun Ilıcalı Acun Ilıcalı haberleri sercan hamzaoğlu