Acı haberi TFF duyurdu: 'Gol yap Arif' lakaplı Arif Gümüşçeviren hayatını kaybetti

Spor haberleri TFF
Acı haberi TFF duyurdu: 'Gol yap Arif' lakaplı Arif Gümüşçeviren hayatını kaybetti

Türkiye Futbol Federasyonu, Altınordu'nun eski futbolcularından Arif Gümüşçeviren'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Altınordu Kulübü'nün eski oyuncularından Arif Gümüşçeviren hayatını kaybetti.

TFF Gümüşçeviren'in vefatını duyururken, taziye mesajı paylaştı. Mesajda, "Altınordu Kulübü'nün eski futbolcularından Arif Gümüşçeviren'in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Arif Gümüşçeviren'e Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve Altınordu camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

Altınordu kulübü de "Altınordumuzun efsane futbolcularından ve attığı goller nedeniyle 'Gol yap Arif' lakabıyla tanınan Arif Gümüşçeviren’in vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Merhumun cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Mithatpaşa Hamidiye Camii’nden kaldırılacaktır" mesajını paylaştı.

ARİF GÜMÜŞÇEVİREN KİMDİR?

Altınordu'nun profesyonel liglerdeki birinci maçında ilk golü atan Altınordulu futbolcu Arif Gümüşçeviren bu istatistik ile tarihe geçmişti.

Altay ve Altınordu arasındaki maçlarda en golcü isim unvanını da elinde bulunduran (4 gol) 84 yaşındaki Gümüşçeviren, Yıldırımspor olan mahalle takımının ismini Asansör olarak değiştirdiklerini, daha sonra parçalı bir forma yaptırdığını ve futbola böyle başladığını söylemişti.

Arif Gümüşçeviren, "Biz amatörce bir takımın rengine bağlandık. Şimdikiler paraya" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Türkiye Futbol Federasyonu Altınordu