Acı haber geldi, Christoph Daum kansere yenik düştü

Almanya Fenerbahçe Beşiktaş 2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Acı haber geldi, Christoph Daum kansere yenik düştü
Fotoğraf: Depo Photos

Türkiye'de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'da görev yapan Alman teknik adam Christoph Daum 70 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun bir süredir kanserle mücadele eden Alman Teknik Direktör Christoph Daum, 70 yaşında kansere yenik düştü.

Acı haberi Daum'un ailesi Alman Haber Ajansı DPA'ya açıkladı. Daum'un Köln'de öldüğü öğrenildi.

DAUM'UN HAYATI

Daum, 2022 sonbaharından bu yana hastalıkla mücadele ediyordu. Başlangıçta inzivaya çekildi, ancak kısa süre sonra bu durum tekrar değişti. Daum tekrar röportajlar verdi ve talk şovlara çıktı. Temel mesajı "Kanser yanlış bedeni seçti" idi. Daum, diğer insanları cesaretlendirmek için savaşçı ruhunu kullanmak istiyordu.

1. FC Köln'ün genç ve henüz bilinmeyen bir teknik direktörü olarak, devFC Bayern Münih'e  ve onun menajeri Uli Hoeness'e tamamen beklenmedik bir şekilde savaş ilan etti.

Ama ne kadar yükseğe nişan alırsa, başlangıçta o kadar derine düştü. 1992'de VfB Stuttgart'la ilk Bundesliga şampiyonluğunu kazandıktan kısa bir süre sonra, oyuncu değişikliği hatası nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kaybetti. 2000 yılında kokain skandalıyla gündemdeydi.

Ama Daum bundan da geri döndü. Avusturya ve Türkiye'de başka şampiyonluklar da kazandı,  FC Köln'ü Bundesliga'ya geri getirdi ve orada tuttu. Ve olaylarla dolu yaşamı boyunca defalarca şu cümleleri söyledi: “Düşebilirsin. Ne sıklıkta düştüğünüz önemli değil. Sadece kalkmaya devam etmelisin."