Abdullah Avcı'nın avukatından Beşiktaş açıklaması

Beşiktaş
Abdullah Avcı'nın avukatından Beşiktaş açıklaması

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı'nın avukatı Sami Dinç yaptığı açıklamada, "Fesih sonrası döneme ilişkin olarak Beşiktaş tarafından müvekkil teknik adama hiçbir ücret ödenmemiştir" ifadelerini kullandı.

Sami Dinç yaptığı yazılı açıklamada, "Müvekkilime, işine son verildiği 29 Ocak 2020 tarihinden bu yana hiçbir ücret ödenmemiştir. 'Abdullah Avcı takım bulana kadar Beşiktaş'tan maaş almaya devam ediyor' söylemi doğru değildir..." dedi.

İşte o açıklama:

"Uzunca bir zamandır kamuoyunu meşgul eden, başta Beşiktaş Kulübü Yöneticilerince olmak üzere çeşitli mecralarda birçok kişi tarafından dillendirilen ve hukuksal hiçbir dayanağı olmayan "Abdullah Avcı takım bulana kadar Beşiktaş'tan maaş almaya devam ediyor" konusuyla ilgili Müvekkilim Abdullah Avcı adına açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Müvekkil Teknik Adam'ın Beşiktaş ile olan hizmet sözleşmesi, 29 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. Böyle bir fesih halinde ilgili hizmet sözleşmesinin hitamı tarihi olan 31.05.2022'ye kadar tüm ücretlerin tazminat olarak Müvekkil Teknik Adam'a derhal ödenmesi gerektiği ilgili hizmet sözleşmesinde açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Bu sebeple bugüne kadar Beşiktaş Yönetimince yapılmakta olan "Yeni bir sözleşme imzalanana kadar aylık ücretin Beşiktaş tarafından karşılanıyor olduğu" şeklindeki açıklamaların hiçbir hukuki mesnedi bulunmadığı gibi, Müvekkil Teknik Adam'ın Beşiktaş tarafından 29 Ocak 2020 tarihi itibariyle işten çıkış işlemi yapılmış olduğundan bunun uygulanma ihtimali hukuken de bulunmamaktadır. Bugüne kadar Müvekkil Teknik Adam tarafından konunun sulhen çözümlendirilmesi hususunda her türlü girişimde bulunulmuş olmasına karşın aradan geçen 8 aya yakın süredir hiçbir sonuç alınamamıştır. Önemle ve tekrar belirtmek isteriz ki Müvekkil Teknik Adam'ın işine son verildiği 29.01.2020 tarihinden bu yana fesih sonrasındaki döneme ilişkin olarak Beşiktaş tarafından Müvekkil Teknik Adam'a hiçbir ücret ödenmemiştir. Müvekkil Teknik Adam'ın iyi niyetli bekleyişinin ve Beşiktaş camiasına zarar vermemek adına koruduğu sessizliğinin konunun çözümlendirilmesinden çok kamuoyunda mesnetsiz olarak daha fazla tartışılmasına sebebiyet verdiği dikkate alınarak bu açıklamayı yapma zorunluluğu duymuş olduğumuzu saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız."

Abdullah Avcı'nın avukatından Beşiktaş açıklaması - Resim : 1

Beşiktaş Abdullah Avcı Abdullah Avcı Beşiktaş