A Milli Takım'dan Umut Tohumcu harekatı

A Milli Takım Almanya Bundesliga EURO 2024
A Milli Takım'dan Umut Tohumcu harekatı
Hoffenheim

A Milli Takım temsilcileri, Hoffenheim forması giyen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Umut Tohumcu ile milli takım tercihi konusunda iletişime geçti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) öncesi A Milli Takım oyuncu havuzunu genişletmeye çalışan Milli takım yetkilileri, Hoffenheim'da forma giyen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Umut Tohumcu için harekete geçti.

Alman futbol platformu Transfermarkt'ta yer alan habere göre; A Milli Takım temsilcileri, Umut Tohumcu ile milli takım tercihini görüşmek üzere iletişime geçti.

BOCHUM MAÇINDA İZLENDİ

Haberde, Milli takım yetkililerinin Hoffenheim'ın 8 Aralık Cuma günü Bochum ile oynadığı karşılaşmada Umut Tohumcu'yu izlediği ve görüşmenin bu mücadelenin ardından gerçekleştiği belirtildi.

Alt yaş kategorilerinde (U15, U16, U17, U18, U19 ve U20) Almanya forması giyen Umut Tohumcu'nun A Milli Takım düzeyindeki tercihini henüz netleştirmediği, ancak kısa süre içinde Almanya ile Türkiye arasında arasında bir seçim yapacağı belirtildi.

Umut Tohumcu, alt yapısından yetiştiği Hoffenheim'da bu sezon A takım formasıyla 4 maça çıkarken Borussia Mönchengladbach'la oynanan Bundesliga'nın 13. hafta maçında 1 asist üretmişti.

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NIN AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDAKİ KAMP YERİ BELLİ OLDU

A Milli Futbol Takımı'nın, Almanya'da gerçekleştirilecek 2024 Avrupa Şampiyonası'nda merkez kamp yeri olarak kullanacağı tesis belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ay-yıldızlılar, 14 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek turnuva boyunca Barsinghausen kenti yakınlarındaki Sporthotel Fuchsbachtal'da konaklayacak ve antrenmanlarını da burada gerçekleştirecek.

Aşağı Saksonya Eyalet Futbol Federasyonunun sahibi olduğu ve federasyonun spor akademisini de barındıran 93 odadan oluşan tesiste, nizami ölçülerde birer doğal ve suni çim saha, bir küçük saha, kapalı spor salonu, fitness salonu ve kapalı havuz ile içerisinde bowling salonuna sahip bir hobi alanı ve toplantı salonları bulunuyor.

Ayrıca otelin kontrolündeki 4 antrenman sahasından oluşan ilave bir tesis de otelin 5 kilometre uzağında yer alıyor.

Hannover Havalimanı'na 25 kilometre uzaklıktaki Sporthotel Fuchsbachtal, turnuva süresince yalnızca milli takım kafilesine hizmet verecek. Tesiste başka misafir konaklamayacak.

Öte yandan tesis, millilerin grubunda oynayacağı statlara 2 saatlik mesafede bulunuyor. Bu sayede ay-yıldızlılar maçlarına kara yolu ile seyahat edecek, müsabakaların bitiminin ardından tesislere dönecek ve daha uzun dinlenme imkanı bulacak.

Kaynak: Haber Global TV