A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella: Teklif geldiğinde bir an bile tereddüt etmedim

TFF A Milli Takım
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella: Teklif geldiğinde bir an bile tereddüt etmedim
FOTOĞRAF: DepoPhotos

A Milli Takım teknik direktörlük görevine getirilen İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella kendisi için düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, "Avrupa Şampiyonası'na giderek Türk halkına mutluluk yaşatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Stefan Kuntz'tan boşalan A Milli Takım teknik direktörlük görevine Vincenzo Montella'nın getirildiğini açıklamıştı.

TFF Riva Tesisleri'nde İtalyan hoca için bir imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan 49 yaşındaki çalıştırıcı, görevi kabul ederken hiç tereddüt etmediğini belirterek şunları söyledi:

"Türkçe konuşamadığım için kusura bakmayın. Henüz o seviyede değilim. Bu görevi kabul ederken hiç tereddüt etmedim. İyi ve genç bir takıma sahibiz. Bütün halka, mutluluğu futbol sayesinde yaşatmak istiyorum.

İki yıldır Türkiye'deyim. Duyguları ve kültürü çok iyi anlıyorum. Bu duygular, çocukluğumda İtalya'da büyüdüğüm yerde gördüğüm insanların duygularıyla benzer.

"VATANDAŞLARIMIZI SEVİNDİRMEK İSTİYORUZ"

Bu ülkede çalıştığım için çok mutluyum. Futbolda bütün taraftarlara neşe getirmek istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'na giderek vatandaşlarımıza mutluluk yaşatmak istiyoruz.

Bu gururlu duyguları, özellikle halkımızın ve hepimizin hissettiği önemli ve milli duyguları futbolla herkese geçirmek ve mutlu etmek istiyoruz. Önemli bir sorumluluk farkındayım ama ben de bu işi yapmak için buradayım."

"İLK HEDEFİM GELECEĞE BAKMAK"

Benim ilk hedefim geleceğe bakmak. Bugünün gerçeklerini ve neler yapmamız gerektiğini biliyoruz ama ilk hedef geleceğe bakmak. Tarihi, geçmişi biliyoruz. Onlardan bir çıkarım yapıp böyle olacak demiyoruz. Hep geleceğe bakıyoruz.

"YENİ PLAN YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Maçları izliyoruz. Bizim de gördüğümüz şeyler var. Her antrenör daha iyisini ister. Bu burnu büyüklük olarak algılanmasın ama hepimiz daha iyisini istiyoruz. Kuntz'a olan saygımdan ötürü şurası kötü, şurası gelişmeli diyemem. Takım oyunuyla ilgili birkaç şey belirledik. Bu kriterler üzerinden yeni bir plan yapmayı düşünüyoruz."

"HAKAN ÇALHANOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"

Milli Takım'a bir aile olduğunu ve bir ülkeyi temsil ettiğini anlatmamız lazım. Kaptan Hakan Çalhanoğlu ve birkaç futbolcuyla görüştüm. Ben milli takım hocası olarak buradayım. Maçları takip ediyorum, bunları kontrolüm altında yapacağım. Milli takım hocasının kendi ülkesini çok iyi tanıması lazım."

Kaynak: Haber Global TV

Vincenzo Montella A Milli Takım A Milli Takım Haberleri A Milli Futbol Takımı TFF