A Milli Takım Galler'de tarih yazdı! Lider bitirdik

A Milli Takım Galler EURO 2024 Elemeleri
A Milli Takım Galler'de tarih yazdı! Lider bitirdik
FOTOĞRAF: Reuters

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu son hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Galler ile 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk kez grubu lider tamamladı.

EURO 2024 Elemeleri'nde D Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız gruptaki 8. ve son maçında deplasmanda Galler ile karşı karşıya geldi.

Cardiff City Stadyumu'nda oynanan müsabakada Galler 7. dakikada Harry Wilson'ın pasında Neco Williams'ın attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. A Milli Takım maçın ilk yarısında rakibi karşısında pozisyonlara girmekte zorlandı ve soyunma odasına ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

Ay-yıldızlılarda Uğurcan Çakır geçirdiği sakatlık nedeniyle mücadelenin 33. dakikasında yerini Altay Bayındır'a bıraktı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahale eden Vincenzo Montella'nın yaptığı hamleler sonucunu gösterdi.

Kenan Yıldız'ın Ben Williams'ın müdahalesi sonucunda yerde kalmasıyla Kırmızı-beyazlılar penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Yusuf Yazıcı 70. dakikada topu ağlarla buluşturdu ve karşılaşmada dengeyi sağladı.

Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. EURO 2024'e katılmayı daha önceden garantileyen A Milli Takım bu sonuçla puanını 17 yaparak eleme grubunu tarihinde ilk kez lider tamamladı. 12 puanda kalan Galler ise grubu 3. sırada noktaladı.

KURA ÇEKİMİNDE 2. TORBADA

Grubunu lider tamamlayan A Milli Takımımız bu sonuçla EURO 2024 Kura Çekimi'ne 2. torbadan girmeye hak kazandı.

Maçtaki tek golümüzü kaydeden Yusuf Yazıcı bir ilki başardı. A Milli Takım formasıyla Galler'e deplasmanda gol atan ilk oyuncu Yusuf Yazıcı oldu.

Kaynak: AA