A Milli Kadın Futbol Takımı seriye bağladı! Üst üste 5. galibiyet

A Milli Takım UEFA Mersin
A Milli Kadın Futbol Takımı seriye bağladı! Üst üste 5. galibiyet
FOTOĞRAF: TFF Resmi X Hesabı

UEFA Uluslar C Ligi 2. Grup'ta 5. hafta mücadelesinde A Milli Kadın Futbol Takımımız deplasmanda karşılaştığı Litvanya'yı 4-0 yenerek grubunda 5'te 5 yaptı.

UEFA Uluslar C Ligi 2’nci Grup’ta mücadele eden A Milli Kadın Futbol Takımı, 5'inci hafta maçında deplasmanda Litvanya’yı 4-0 yenerek 5’te 5 yaptı.

Vilnius’ta bulunan LFF Stadı’nda oynanan karşılaşmada Türkiye, Litvanya’ya konuk oldu. Milliler müsabakadan 4-0 galip ayrıldı. Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 10’uncu dakikada Gülbin Hız, 20’inci dakikada Yağmur Uraz ve 53’üncü dakikada kendi kalesine Neverdauskaite ve 89’uncu dakikada Meryem Çal kaydetti.

Daha önce UEFA Uluslar B Ligi'ne yükselmeyi garantileyen milli takım, gruptaki 6’ncı ve son maçında 5 Aralık 2023 Salı günü Mersin Stadyumu'nda Gürcistan ile karşı karşıya gelecek.

"TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM"

UEFA Uluslar C Ligi 5. Grup maçında Litvanya'yı mağlup eden A Milli Kadın Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası, karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

Maçın başından sonuna dek üstün bir oyun sergilediklerini belirten Kıragası, "Temel düşüncemiz, kendi oyunumuzu rakibimize kabul ettirmekti. Bunu da ilk dakikadan itibaren başardık. Bunun sonucunda da ilk golü ve ikinci golü son derece hızlı bulduk. Geçiş oyunlarını iyi gerçekleştirdik. Hava gerçekten çok soğuktu. Zeminde kar vardı. -5 derecede havayla ve rakiple mücadele etmek hiç kolay değildi.

Ancak oyuncularıma teşekkür ediyorum ki bunu çok iyi başardılar. Maçın başından sonuna kadar istekli bir oyun sergilediler. Bu durum gelişimimiz için çok büyük önem taşıyor. Türkiye'de kadın futbolunun son dönemde yakaladığı çıkışın aslında temel sebebi de bu. Gerçekten oyuncularımla son derece gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA