96. kez Gazi Koşusu heyecan! Kazanan Secret Power oldu

Atatürk Gazi Koşusu

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 96 yıldır aralıksız düzenlenen dev klasik, Gazi Koşusu'nda 22 üç yaşlı İngiliz safkanı, şampiyonluk için kozlarını paylaştı. Kazanan Özcan Yıldırım'ın jokeyliğinde Secret Power isimli safkan oldu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 96 yıldır aralıksız düzenlenen Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda koşuldu. Saat 17.15'te başlayan olan dev klasikte, 19'u erkek, 3'ü de dişi olmak üzere toplam 22 üç yaşlı safkan İngiliz atı, 2400 metre çim pistte şampiyonluk için kozlarını paylaştı.

96. Gazi Koşusu'nu Özcan Yıldırım'ın jokeyliğinde Secret Power isimli safkanla kazandı. Mucize Kız (jokey Müslüm Çelik) yarışı ikinci sırada tamamlarken, Sigoş (jokey Gökhan Kocakaya) üçüncü oldu. Halis Karataş’ın jokeyliğindeki Final Dance ise dördüncü oldu.

96. kez Gazi Koşusu heyecan! Kazanan Secret Power oldu - Resim : 1

Koşudan galibiyetle ayrılan isim, sahibine de adeta bir servet kazandırdı. Bu yarışın birincilik ödülü 2.5 milyon TL olarak belirlendi. Kazanan atın sahibi, eğer safkanın aynı zamanda yetiştiricisi ise toplam para ödülü; kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte 4 milyon 578 bin 450 TL'ye ulaşacak.

REKOR BOLD PİLOT’IN

Gazi Koşusu kazanan safkanlar arasında bugüne kadar en iyi dereceyi elde eden isim Bold Pilot. Özdemir Atman'ın sahibi olduğu ve jokey Halis Karataş ile 1996 yılında Gazi Koşusu'nda galibiyete uzanan Bold Pilot, 2.26.22'lik derece gerçekleştirmişti.

YARIŞAN SAFKANLAR

96. Gazi Koşusu’nda yarışan safkanlar ve jokeyleri şöyle:

Numara – Safkan – Jokey

1 Age of Fire / Mustafa Çiçek
2 Anadolu Gururu / Olivier Peslier
3 Baba Şahin / Ferit Yardımcı
4 Bold Sea Rover / Akın Sözen
5 Bright Hope / Tolga Yıldız
6 Cafer Bey / Mahmut Turan
7 Captain Fantastic / Nevzat Avcı
8 Cheeky Son / Mehmet Kaya
9 Çakırlar / Salih Çelik
10 Dollar Man / Kadir Tokaçoğlu
11 Final Dance / Halis Karataş
12 Hardmet / Lanfrango Dettori
13 Maximus Boy / Sadettin Boyraz
14 Mystic Power / Ayhan Kurşun
15 Rage Of The Wind / Vedat Abiş
16 Royal Baby / Görkem Özçelik
17 Sigoş / Gökhan Kocakaya
18 Zala Bey / Ahmet Çelik
19 Zorro / Hışman Çizik
20 Karakraliçe / Mehmet Akyavuz
21 Mucize Kız / Müslüm Çelik
22 Secret Power / Özcan Yıldırım

VELİEFENDİ’YE AKIN

Pandemi nedeniyle iki yıldır seyircisiz düzenlenen Gazi Koşusu için Veliefendi Hipodromu’na yaklaşık 40 bin kişi akın etti.

96. kez Gazi Koşusu heyecan! Kazanan Secret Power oldu - Resim : 2

İstanbul’un birçok ilçesinin yanı sıra il dışından da bu yarışı canlı izleyebilmek için Veliefendi’ye gelen yarışseverler, heyecanlı olduklarını dile getirdi. Gazi Koşusu’nun tekrardan seyircilere açılmasından dolayı memnuniyet duyduklarını aktaran yarışseverler, Türkiye Atçılık Tarihi’nde çok önemli bir yere sahip olan bu koşuya tanıklık etmek istediklerini vurguladı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 96'ncısını kazanan jokey Özcan Yıldırım’ı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 96'ncısını Emrah Karamazı'nın sahibi olduğu, jokeyliğini Özcan Yıldırım'ın yaptığı 'Secret Power' isimli safkan kazandı. Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen ve büyük heyecana sahne olan koşuyu kazanan jokey Özcan Yıldırım ve atın sahibi Emrah Karamazı'yı kutluyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Mustafa Kemal Atatürk gazi koşusu