800 milyon euro! Arda Güler'den Vinicius'a... Real Madrid'den diğer kulüplere transfer dersi

Real Madrid Arda Güler İspanya La Liga
800 milyon euro! Arda Güler'den Vinicius'a... Real Madrid'den diğer kulüplere transfer dersi
DepoPhotos

Piyasa değerleri 800 milyon Euro bulan genç oyuncularıyla bir bir sözleşme uzatan Real Madrid, geleceğini garanti altına alırken kurdukları sistemle diğer kulüplere adeta transfer dersi veriyor.

Real Madrid, Vinicius'la sözleşme uzatırken aralarında Arda'nın da olduğu genç yıldızlarını, Rodrygo hariç uzun yıllar elinde tutmayı garantiledi.

Piyasa değerleri 800 milyon Euro eden genç oyuncularıyla bir bir sözleşme yenileyen Real Madrid geleceğini garanti altına alırken kurdukları sistem dikkat çekiyor. 

Şu ana kadar genç yıldızlardan sadece Rodrygo ile yeni sözleşme imzalamazken takımın bütününde sözleşmesi en yakın bitecek futbolcu 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi olan Militao.

Sözleşmesi 2024'te bitecek olan Vinicius, Real Madrid ile olan anlaşmasını 2027'ye kadar uzatırken, Rodrygo'nun da yakında sözleşmesinin 2028'e kadar uzatılması bekleniyor.

Real Madrid kadrosunda 30'lu yaşlarında olan 9 futbolcu bulunuyor, geri kalanı çoğunlukla genç oyuncular.

GELECEĞİN TAKIMI HAZIR

24 yaşındaki Fran Garcia bu sezon takıma katıldı ve sözleşmesi 2027'ye kadar sürecek. Aurelien Tchouameni'nin sözleşmesi için ise son tarih 2028.

Yeni transfer Jude Bellingham ise 2029'a kadar Real Madrid'in oyuncusu. Federico Valverde, Eduardo Camavinga ve Brahim Diaz'ın sözleşmeleri de 2027 yılında sona erecek.

18 yaşında olan ve henüz forma giyemeyen Arda Güler'in sözleşmesi de 2029 yılı haziran ayında sona erecek.

Transfermarkt verilerine göre bu oyuncuların toplam değeri 800 milyon Euro ve bu değerin daha da artması bekleniyor.

Futbolun dev kulübü Real Madrid genç oyuncularıyla uzun süreli sözleşme yaparak önümüzdeki yılların omurgasını şimdiden garanti altına alıyor.

Kaynak: Haber Global TV