6 gollü nefes kesen maçta yarı final biletini Borussia Dortmund kaptı

HABER MERKEZİ
Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi Atletico Madrid
6 gollü nefes kesen maçta yarı final biletini Borussia Dortmund kaptı
FOTOĞRAF: Reuters

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Borussia Dortmund 2-1 yenildiği ilk maçın rövanşında sahasında karşılaştığı Atletico Madrid'i 4-2'lik skorla devirerek adını yarı finale yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Atletico Madrid 2-1 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi.

Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşmaya taraftarının da müthiş desteğiyle iyi başlayan taraf Borussia Dortmund oldu.

Alman ekibi 34. dakikada Julian Brandt ve 39. dakikada Ian Maatsen'in peş peşe golleriyle maçta skoru 2-0'a getirdi ve soyunma odasına önde giden taraf oldu.

Atletico Madrid mücadelenin 2. yarısına 4 değişiklik birden yaparak başladı. Değişikliklerin de etkisiyle İspanyol ekibi 49. dakikada Mats Hummels'in kendi kalesine attığı golle farkı 1'e indirdi.

İkinci yarıda oyuna dahil olan Arjantinii futbolcu Angel Correa 64. dakikada attığı golle maçta dengeyi sağladı.

Atletico Madrid bu gollerle tur için avantajı yakalasa da Borussia Dortmund pes etmedi. Sarı-siyahlılar 71. dakikada Niclas Füllkrug ve 74. dakikada Marcel Sabitzer'in golleriyle skoru 4-2'ye getirdi ve yarı finale yükselmeyi başardı.

Borussia Dortmund, iki maçın sonunda Atletico Madrid'e toplam skorda 5-4 üstünlük kurarak Paris Saint Germain'in rakibi olmaya hak kazandı.