4 maçtır kazanamayan Juventus'u kurtaracak formül: Chiesa - Vlahovic - Kenan Yıldız

Juventus İtalya Serie A Kenan Yıldız
4 maçtır kazanamayan Juventus'u kurtaracak formül: Chiesa - Vlahovic - Kenan Yıldız
Fotoğraf: DepoPhotos

Dört maçtır galibiyet alamayan Juventus'ta Allegri'nin seçimleri sorgulanır hale geldi. Her şey Chiesa'nın iyileşmesiyle başladı...

Juventus, Milan'ın puan kaybıyla ikinci sıradaki yerini korumayı başardı. Ancak bu 4 maçı kazanamadığı gerçeğini değiştirmiyor.

Şampiyon olamayacaksa bile sıralamadaki yerini kaybetmemek için takımın dizilişinde bir değişikliğe gidilmesi gerekiyor.

Berabere tamamlanan Hellas Verona maçının ikinci yarısında sadece birkaç dakikalığına 3 dişli mızrak deneyi yapan Allegri sonrasında Kenan'ı oyundan almıştı.

Frosinone'ye karşı evinde oynayacağı maçı kazanmak zorunda ve bu yüzden artık sonuç vermeyen 3-5-2'den vazgeçip yeni bir taktiksel dizilişe geçmeli.

Genel kanı Juventus'un Federico Chiesa, Dusan Vlahovic ve Kenan Yıldız'dan oluşan bir hücum hattıyla maça başlaması yönünde.

Bu ofansif bir kadro anlamına geliyor ancak son maçlarda alınan kötü sonuçların ardından böyle bir değişikliğe ihtiyaç olduğu yadsınamaz.

Yedekte alternatif olarak Iling-Junior ve Arek Milik de bu 3'lü hücum hattına alternatif yaratabilir. Gerekirse Cambiaso bile bunun bir parçası olmaya aday.

İş sadece hücum hattıyla bitmiyor. Yeni transfer Carlos Alcaraz, Verona karşısında aldığı kısıtlı sürede neler yapabileceğini gösterdi. Beceriden yoksun bir orta sahada Alcaraz doğru adam gibi görünüyor. Ayrıca McKennie'nin artık oksijen eksikliği çektiği ve dinlenmesi gerektiği de ortada.

Frosinone karşısında Danilo görev yapamayacak, ancak Bremer geri dönecek. Dört kişilik bir dizilişte Gatti, rugani, Alex Sandro ve Cambiaso'yu izlememiz muhtemel. Alex Sandro'dan şüpheler olduğundan Weah'ın sağ beke çekilip Cambiaso'nun sol bek oynaması da olasılıklar arasında.

Juventus'u yeniden ayağa kaldırması beklenen muhtemel 11 şu şekilde:

Szczesny, Weah, Bremer, Rugani, Cambiaso, Alcaraz, Locatelli, Rabiot, Chiesa, Vlahovic, Kenan Yıldız