38'lik Joaquin Real Betis'le sözleşme uzattı

38'lik Joaquin Real Betis'le sözleşme uzattı

​İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Betis, deneyimli hücum oyuncusu Joaquin'in sözleşmesini 2021 yılına kadar uzattı.

Haber Global - Dış Haber

Yeşil-beyazlı kulüp bu haberi sosyal medya hesabından yaptığı bir video paylaşımıyla duyurdu.

Videonun başlangıcında üzgün bir şekilde, soyunma odasındaki eşyalarını toplarken görülen Joaquin, "Artık elveda deme, 19 yıllık kariyeri bir kenara bırakma zamanı. 38 yaşındayım ve 822 maç oynadım, bedenim artık bana bırakmamı söylüyor." ifadelerini kullanırken görülüyor. Ardından helikoptere binerek şehri turlayan İspanyol oyuncu, helikopter stadın üzerindeyken birden fikir değiştirerek "Sanırım hesap yapma zamanı. Son dört yılda 156 maç oynadım, 21 gol attım ve 23 asist yaptım. Hatta hat-trick bile yaptım. Bence kariyerimin en iyi dönemindeyim. Eğlenmeye ve Betisli taraftarları mutlu etmeye devam etmeliyim. O yüzden 1 yıl daha buradayım" diyerek mutlu haberi taraftarıyla paylaşıyor.

Alt yapısından yetiştiği Real Betis'te 11. sezonunu geçiren 38 yaşındaki deneyimli oyuncu, yeşil-beyazlı kulüpte çıktığı 365 maçta 91 gole doğrudan katkı (53 gol, 28 asist) sağladı.

Joaquin, 2006 - 2015 yılları arasında da sırasıyla Valencia, Malaga ve Fiorentina formaları giymişti.

Joaquin Real Betis