32 takımlı FIFA Kulüpler Dünya Kupası iptal olabilir! Bu adam futbolu değiştirmeye kararlı!

FIFA İspanya La Liga Avrupa Süper Ligi
32 takımlı FIFA Kulüpler Dünya Kupası iptal olabilir! Bu adam futbolu değiştirmeye kararlı!
FOTOĞRAF: AA

İspanya La Liga Başkanı Javier Tebas'ın, 32 takımın katılımıyla düzenlenmesi planlanan FIFA Kulüpler Dünya Kupası projesinin iptal edilmesi için harekete geçtiği ve dosyayı CAS'a götürdüğü iddia edildi.

FIFA'nın Avrupa Süper Ligi oluşumuna karşı ortaya attığı 32 takımlı Kulüpler Dünya Kupası projesi her an iptal olabilir.

2025 yılının yaz aylarında ilkinin yapılması beklenen turnuvayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

İspanya La Liga başkanı Javier Tebas, FIFA'nın düzenleyeceği bu turnuvaya itiraz ederek iptal ettirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Guardian'a konuşan Tebas, "Bunun durdurulması gerekiyor. Bunu yapmak benim önceliğim. Bu tür turnuvalar sadece kulüplere para kazandırıyor ama takvimi de sıkıştırıyor, oyuncular da endişeli" diye konuştu.

Tebas, Avrupa Adalet Divanı'nın Süper Lig projesiyle ilgili verdiği kararı hatırlatarak "Bu karar FIFA'nın kararlarına karşı da uygulanabilir" tezini ortaya attı.32 takımlı turnuvanın futbol sistemine zarar getireceğini vurguladı.

Öte yandan As gazetesi Javier Tebas ve La Liga'nın çoktan harekete geçtiğini ve 32 takımlı Kulüpler Dünya Kupası'nı CAS'a götürdüğünü iddia etti.

La Liga Başkanı Javier Tebas sıra dışı görüşleriyle tanınıyor. Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in en büyük düşmanı olarak kabul edilen Tebas, ileri görüşlerine rağmen İspanya'nın aşırı sağ partisi VOX'u destekliyor. La Liga'da yayın hakları gelirinin artmasında büyük bir rol oynayan Tebas, Avrupa Süper Ligi projesinin de saçma olduğunu düşünüyor. 61 yaşındaki futbol adamı, Avrupa futbolunun geleceği için "oldukça karanlık" ifadesini kullanıyor.