100 metreyi 10 saniyenin altında ilk koşan adam hayatını kaybetti

Spor haberleri 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler
100 metreyi 10 saniyenin altında ilk koşan adam hayatını kaybetti

100 metreyi 10 saniyenin altında koşan ilk atlet olan Jim Hines, 76 yaşında hayatını kaybetti.

1968'de Meksika'daki olimpiyatlarda altın madalya kazandığı yarışta 100 metreyi 10 saniyenin altın koşan ilk atlet olarak tarihe geçen Jim Hines öldü.

9.95'le atletizm tarihine geçen Hines, aynı zamanda o dönem 15 yıllık bir dünya rekorunu da kırmıştı. Hines ayrıca olimpiyat rekorunu da kırmış, bu rekoru 1988'e kadar elinde tutmuştu.

MADALYASI ÇALININCA GAZETEYE İLAN VERDİ 

Hines'ın zaferinin ardından kısa bir süre sonra evine giren hırsızlar olimpiyat madalyası, Hines'ın eşinin mücevherleri ve televizyonu çalmıştı. Bunun üzerine gazeteye bir ilan veren Hines, hırsızlardan madalyasını geri getirmelerini istedi. Bir süre sonra madalyası kahverengi bir zarfla evine postayla geri yollandı.

Calvin Smith, 1983 yılında Colorado'da 9.93 saniyeyle 100 metreyi koşarak Hines'ın rekorunu kırmıştı. Hines'ın olimpiyat rekorunu ise 1988'de Seul Olmipiyatları'nda 9.92 ile Carl Lewis kırmıştı. Şu anki dünya rekoru ise 9.58 ile Usain Bolt'a ait. Bolt bu rekoru Berlin'deki Dünya Şampiyonası'nda kırmıştı.

Başarılı atlet Hines ayrıca 4x100 metre bayrak yarışında ABD takımıyla da altın madalya kazanmıştı.

Hines Olimpiyatlar'da altın madalya aldıktan sonra NFL takımlarından Miami Dolphins ile anlaşmış ancak sadece birkaç maçta oynamıştı.

Hines'ın ölüm haberini Olimpiyat Oyunları resmi web sitesi duyurdu.

Kaynak: Haber Global TV

atletizm atletizm haberleri ölüm haberleri 2023'te hayatını kaybeden ünlüler