Yumurta pişirirken ısrarla yapılan 5 hata!
Birçok kişi hala yumurtaları mükemmel bir şekilde pişirmenin sırlarını bilmiyor. İşte yumurta pişirirken yapılan yaygın hatalar ve bunları düzeltmenin yolları...
Kaynak: Haber Global TV
Yayınlanma:
Son Güncelleme
1. Hata: Yumurtayı Soğuk Suya Koymak
Yumurta pişirmeye başlamadan önce suyun kaynamasını beklemelisiniz. Kaynar suya atılan yumurtalar, daha homojen bir şekilde pişer.
2. Hata: Yumurtayı Aşırı Pişirmek
Yumurta, aşırı pişirildiğinde sertleşir ve kurur. İdeal yumurta kıvamını elde etmek için pişirme süresini kontrol edin ve yumurta sarısının hafifçe akışkan kalmasına izin verin.
3. Hata: Tuz Eklememek
Yumurta tuzsuz pişirildiğinde, lezzeti eksik kalabilir. Pişirme suyuna biraz tuz eklemek, tadını artırabilir.