KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuru ekranı

HABER MERKEZİ
KYK Gençlik ve Spor Bakanlığı
KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuru ekranı

KYK burs başvuruları başladı. Birçok öğrenci KYK burs başvurusu nasıl yapılır diye merak ediyor. KYK burs başvuru ekranına nasıl ulaşılır ve KYK bursu ne kadar diye merak edenler için detaylar haberimizde...

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde olan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları başladı. KYK her sene olduğu gibi bu yıl da barınma ve gıda ihtiyaçları için burs verecek. Ayrıca öğrenciler nakti burs başvurusu yaparak geri ödemeli ve geri ödemesiz olarak KYK'dan nakti burs alabilecek. Peki, KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvurusu ne zaman? İşte KYK burs başvuru ekranı ve KYK bursu hakkında merak edilen konuların yanıtları...

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs başvurusu e-devlet üzerinden yapılmaktadır. KYK bursuna başvuru yapacak öğrencileri https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu adresine tıklayarak başvuruda bulunabilir. 

KYK burs başvurusu yapacak öğrencilerin kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, adres bilgileri, öncelik durum bilgileri, aile bilgilerini eksiksiz ve tam olarak girmeleri gerekmektedir. 

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecektir.

Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek. Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK burs başvuruları başladı. 8 Ekim 2024 Salı günü başlayan burs başvuruları13 Ekim 2024 Pazar gününe kadar devam edecek. Burs başvuruları 13 Ekim Pazar günü saat 23.59'da sona erecek. Bu tarihlerde öğrenciler burs başvurusunda bulunabilecek.

KYK BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KYK burs başvuru ekranı için https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu adresine gidebir veya yukarıdaki ekrana tıklayarak burs başvuru ekranına ulaşabilirsiniz. 

KYK BURSU NE KADAR? 

2024-2025 eğitim öğretim yılında KYK burs ücretlerinin ne kadar olacağı henüz belli olmadı. 2023-2024 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 2 bin TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri yüksek lisansta 4 bin TL, doktorada 6 bin TL olarak güncellenmişti.