Yüksek tansiyon hastalarına "zencefil" uyarısı!
Mardin'de 35 yıldır aktarlık yapan Remzi Yağmurcu, kış aylarında öksürük ve soğuk algınlığına karşı tarçın, zencefil ve ıhlamur üçlüsünün beraber tüketilmesinin sağlık için yararlı olduğunu belirtirken, yüksek tansiyonu olanlara ise zencefili tavsiye etmediğini ifade etti.
Kullanılması durumunda çok az ve onun da gündüz kullanmasını tavsiye ettiğini dile getiren Yağmurcu, şöyle konuştu:
"Bunun sebebi devamlı hareket halinde oldukları için yüksek tansiyonunu yaptığı hareketlerle bertaraf etme şansı yüksektir. Öksürük ve soğuk algınlığı için gül hatmi, yarpuz, iğde ve rezene sütle veya kaynar suda 5 dakika kaynattıktan sonra bunu sabah akşam birer çay bardağı kullanılmasını öneriyorum.
Ölçü çok önemlidir. Ölçüyü kaçırdığı zaman kişi fayda yerine zarar görmeye başlar. Bunu ölçülü bir şekilde kullanmak en idealdir. Kış aylarında ıhlamur, ada çayı sık kullanılmalıdır. Ada çayı özellikle kaynatılması demleme usulü olmalı. 2 çubuk alınıp kaynar suda ve ağzı kapalı olmak şartıyla demlendikten sonra birer çay bardağı tüketilmesini tavsiye ediyoruz."