Uzmanlardan koronavirüs uyarısı: 'Tavuk suyu çorba ve şekerli pastil tüketmeyin'

koronavirüs corona virüs
Uzmanlardan koronavirüs uyarısı: 'Tavuk suyu çorba ve şekerli pastil tüketmeyin'

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüse karşı koruyucu önlemler tartışılırken, uzmanlar halkı yanlış pastil kullanımı ve tavuk suyu çorbaya karşı uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel salgın ilan ettiği koronavirüsün (COVİD 19) Türkiye'de de görülmesi virüse karşı alınacak önlemleri de artırdı.

Prof. Dr. Erdem Yeşilada, koronavirüsten korunmak için nar, zerdeçal ve zencefil özütleri içeren pastilleri önerdi.  Pastillerin doğru kullanılmadığı için etkisinin azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Yeşilada, "Doğru pastil kullanımı ile virüslerin akciğerlerinize inmesini önleyebilir ve virüsü boğazınızda hapsedebilirsiniz" dedi. 

Uzmanlardan koronavirüs uyarısı: 'Tavuk suyu çorba ve şekerli pastil tüketmeyin' - Resim : 1

PASTİL KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT!

Yeşilada, doğru pastil kullanımı ile ilgili şu bilgileri verdi:

Pastil kullanımından sonra üzerine bir saat süreyle su içilmemeli.

Pastilin üzerine bir saat süreyle yemek yenmemeli. 

Pastil ağızda çiğneyerek kısa sürede tüketmeye çalışmamalısınız, yavaş yavaş ağzınızın içinde çevirerek tüketmelisiniz. 

Çocuklar pastil tadı keskin, acı geldiği için hemen yutmaya kalkabilirler. Bu nedenle dört yaşından büyük çocuklara pastili ikiye bölüp, yarım pastil verebilirsiniz. 

Şekerli pastiller mikroorganizmaların gelişmesi için ortam yaratırlar. Bu nedenle "şekersiz" pastiller tercih edilmeli. 

Nar, zencefil ve zerdeçal özütünden hazırlanmış şekersiz pastillerin virüsleri yüzde 85 oranında bloke ettiği klinik çalışmalarla ispatlanmıştır. Bu pastillerden günde 6 taneye kadar kullanabilirsiniz.

Özellikle kalabalık ortamlara girmeniz gerektiğinde, havaalanlarında, toplu taşıma araçlarında koruyucu önlem olarak pastil kullanabilirsiniz. 

İyileştirici özelliği olduğuna inanılan tavuk suyu çorba ya da şekerli pastiller boğazda virüslerin yerleşimini kolaylaştırır ve onları besleyen bir ortam oluşturur.

Uzmanlardan koronavirüs uyarısı: 'Tavuk suyu çorba ve şekerli pastil tüketmeyin' - Resim : 2

Virüsler arasında bizim kullandığımız mesajlaşma uygulamalarına benzeyen bir haberleşme sistemi vardır. Şekerli pastil ya da tavuk suyu çorba bu sistemi besler ve güçlendirir, virüslerin vücuda yerleşmesine sebep olur. Ancak bu nar, zerdeçal ve zencefil özütleri içeren fitoterapötik pastillerin bu ortamı bloke ederek mesajlaşma sistemini yok ettiği klinik çalışmalarda gösterilmiştir.

Bu kombinasyonun bir diğer özelliği de tükürükteki doğal mikrop öldürücü madde olan lizozimi 5 misli artırarak vücudun kendi savunma mekanizmalarını devreye sokmasıdır. Bu etki klinik araştırma ile kanıtlanmıştır.

koronavirüs pastil