Uzmanlar buzdolabındaki gizli tehlikeyi açıkladı: Bu ürünleri buzdolabına koyanlar pişman olacak!
Pek çok ürün buzdolabı içerisinde daha uzun süre sağlıklı bir şekilde saklanabilir. Ancak bu durum her ürün için geçerli değildir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar belirli gıdaların buzdolabında saklanmasının sağlığa olan zararlarını ortaya koydu.
Yiyeceklerin uzun süre daha sağlıklı bir şekilde saklanması için buzdolabında bekletilmesi herkesin uyguladığı bir yöntemdir. Ancak uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar her gıdanın buzdolabında saklanmasının sağlıklı olmadığını ortaya koydu. Belirli gıdaların buzdolabında saklanması daha hızlı çürümesine yol açıyor. İşte buzdolabında saklanmaması gereken gıdalar:
YAŞAM HABERLERİ / SAĞLIK HABERLERİ
Soğan: Soğanların olduğu gibi buzdolabına konulması yumuşamasına ve küflenmenin hızlanmasına yol açacaktır. Neme karşı oldukça hassas bir gıda olan soğanı buzdolabında saklamak istiyorsanız bunun için hava geçirmeyecek bir kap bulmanız ve soğanı soyduktan sonra saklamanız gerekiyor. Öte yandan, en sağlıklı yöntem ise serin ve kuru alanlarda saklanması.