Türkiye'de artan vaka sayıları tartışmaları beraberinde getirdi!

Sağlık koronavirüs Fahrettin Koca
Türkiye'de artan vaka sayıları tartışmaları beraberinde getirdi!

Vaka sayıları Omicron ile birlikte 100 bine dayandı. Sağlım Bakanı "Endişe etmeyin" mesajı verdi ancak bu mesaja Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tepki gösterdi.

Günlük vakalar geçen yılın aynı döneminde 20 ve 30 bin seviyelerindeydi. Omicron varyantının baskın hale gelmesiyle birlikte yılbaşından sonra vakalar günden güne yükseldi. Son olarak 100 bine dayandı.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Giresun'da yaptığı açıklamada "endişe etmeyin" dedi. Vaka oranının grip olanlarının sayısı kadar olduğunu söyleyerek "Artan vaka sayıları konusunda sağlık bakanınız olarak yüksek sesle söylüyorum. Endişe etmeyiniz. Hastalık eski günlerindeki gücünde değil. Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşırız. Müsterih olunuz." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'NIN SÖZLERİNE TEPKİ

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medyadan gerçekten endişeye gerek yok mu diye sordu.
"Endişeye gerek yok, virüs eski gücünde değil şeklinde açıklamalar ve önlemlerin kaldırılması ciddi sonuçlar doğurabilir" ifadesini kullandı.

Ceyhan vaka sayısının çok yüksek olduğunu ancak virüsün kalıcı bağışıklık bırakmadığını da yazdı.

Ceyhan sözlerine şöyle devam etti:

Halka moral vermek için durumun iyi olduğunu söylemek insanların daha uzun süre hastalıkla ve ölümle birlikte yaşamasına, yakınlarının kaybına, endişeyle beklemelerine yol açmaktadır. Umarım bu yaklaşımı yeniden değerlendiririz

1 OCAK'TAN  BU YANA VAKA SAYILARI

4 OCAK: 54.724

5 OCAK: 66.467

12 OCAK: 77.722

13 OCAK: 75.564

14 OCAK: 67.857

15 OCAK: 63.967

27 OCAK: 82.180

28 OCAK: 93.586

29 OCAK: 94.783

 

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık