Soğan kürü nedir, nasıl yapılır? Soğan kürü faydaları nelerdir?

Sağlık haberler
Soğan kürü nedir, nasıl yapılır? Soğan kürü faydaları nelerdir?

Soğan kürü, miyom, iyi huylu prostat büyümesi, polikistik over, kıl dönmesi, menopoz, hamile kalma gibi rahatsızlıkların tedavisinde sıkça kullanılan bitkisel bir kür olarak ifade edilir. Peki, Soğan kürü neye iyi gelir? İşte soğan kürü tarifi...

Soğan evlerimizde yemek yaparken kullandığımız bir sebze olmanın dışında, içeriğinde bulunan A, B ve C vitamini, silis, iyot, kükürt, fosfor gibi maddeler de antibiyotik görevi yapan içerikleri ile hazmı kolaylaştırmaya yardımcı olan sebzelerdir.

SOĞAN KÜRÜ NEDİR?

Soğan kürü, soğanın mucizevi yararlarından faydalanmak için yapılan ve bir ilaç kadar da etkili olabilecek bir kür çeşidi olarak ifade edilebilmektedir.

SOĞAN KÜRÜ NE İŞE YARIYOR?

Soğan, vücudun antioksidanlardan arındırılmasından, kilo vermeye, cilt sağlığından depresyona dek pek çok soruna deva olarak ifade edilir. İçerisinde yaşamış olduğumuz günlerde sıklıkla zayıflama isteğinde olanlar tarafından kullanılan bu kür, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı daha dirençli bir hale getirmektedir.

soğan kürü

SOĞAN KÜRÜ NEYE İYİ GELİR?

Soğan kürü, kilo vermeye yardımcı olan ve buna ek olarak iyi huylu prostat büyümesi, miyom, polikistik over, kıl dönmesi, hamile kalma, menopoz gibi çeşitli hastalıkları tedavi edici bir özelliğe sahip olan doğal bir kürdür. Soğan, doğal antibiyotik olarak da kabul edilen bir sebze çeşididir. Bünyesinde yer alan A, B ve C vitamini, fosfor, silis, kükürt iyot gibi çeşitli maddeler barındırması, hazmı kolaylaştırır ve antibiyotik görevi görmesi bakımından bir hayli yararlıdır.

SOĞAN KÜRÜ NASIL YAPILIR, SOĞAN KÜRÜ TARİFİ

Soğan kürü hazırlamak için 2 bardak içme suyu ve 2 adet kahverengi soğandır. Öncelikle soğanın kabuklarını soymadan iyi bir şekilde yıkamanız lazım. Ardından sirkeli sudayken soğanları 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz lazım. Sonrasında bir tencere içerisinde suyu kaynattıktan sonra su kaynamaya başlamış olduğu zaman içine dörde bölmüş olduğunuz soğanları da ilave etmeniz lazım. Soğanları yumuşayıncaya dek pişirip, pişen soğanları da cam bir kavanoz içine süzmeniz lazım. Hazırlamış olduğunuz soğan kürü suyunu ılınmasının ardından tüketebilirsiniz.

SOĞAN KÜRÜ FAYDALARI

- Soğan kürü, kadınlarda görülen çikolata kisti ve miyom oluşumuna karşı tedavi edici bir özelliğe sahiptir.

- Kadınlarda sık sık yaşanan adet düzensizliklerini giderme bakımından oldukça etkilidir.

- Vajinal akıntıların önlenmesinde yardımcı olur.

- Cilt yüzeyinde oluşan akne ve iltihaplı sivilcelerin iyileşmesi yönünde çok etkilidir.

- Menopoz dönemi içerisinde soğan kürü düzenli bir biçimde tüketilirse, menopoz şikayetlerinde önemli bir miktarda azalış yaşanır.

- Kıl dönmesi tedavisinde etkisi bulunur.

- Soğan kürü, düzenli kullanıldığı takdirde hamile kalmak isteyenler için yardımcıdır.

- Soğan kürünün bünyesinde sulfosid vardır. Bu da antibiyotik özelliği taşımış olduğunu belirtir.

- Dolaşım sistemini düzenleyerek bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

- Prostatta yaşanan iltihapların azalmasında yardımcıdır. Bununla birlikte prostat sebebi ile yaşanan ağrılar da önemli bir miktarda azalır.

- Balgam söktürücü vücuttaki yağlanmaları azaltır ve zayıflama yolunda etkisi bulunur. Özellikle de grip, soğuk algınlığı ve ek olarak boğaz ağrısı gibi şikayetlerin tedavisinde sıkça kullanılır.

- Uykusuzluk ve stres gibi sorunların çözümünde bir hayli etkilidir.

- Soğan kürünün sakinleştirici niteliği bulunur.

- Sinüzit tedavisinde kullanılan besinler arasında bulunur.

SOĞAN KÜRÜ KULLANIMI

- Soğan kürü kullanırken en dikkat edilmesi gereken husus, kullanım miktarıdır. Soğan kürü, 6 ayda bir kez 15 günlük bir süre ile kullanılır. 15 günlük kullanımın ardından 6 ay sonra bir kere daha kullanılabilir.

-Hazırlamış olduğunuz kürü ılık bir şekilde tüketmeniz gerekir.

- Soğan kürünün taze olması için kürü, günlük olacak bir biçimde hazırlamanız lazımdır. Soğan kürünü önceden hazırlayarak sakladığınız takdirde aynı etkileri yaşayamayabilirsiniz.

- Soğan kürü, öğle ve akşam yemeklerinden önce olacak şekilde aç karnına bir bardak olarak tüketilmesi gerekir.

- Kür yapımında kullanacağınız soğanların taze olmasına dikkat etmeniz gerekir.

nasıl yapılır