Sofrada "ölüm" tehlikesi: Yemeklerin vazgeçilmezi, aşırı tüketildiğinde can alıyor
Yemeklerin olmazsa olmazlarından tuz, haddinden fazla tüketildiğinde ölüme kadar götürebiliyor. Uzmanlar, her yıl 10 milyon 400 bin insanın aşırı tuz tüketimi ve hipertansiyona bağlı olarak hayatını kaybettiğini açıklayarak, hayati önem taşıyan uyarılar yapıyor.
Edirne'de '14-20 Mart tarihleri arasında kutlanan 'Dünya Tuza Dikkat Haftası' dolayısıyla Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehirde faaliyet gösteren işletmelere ve sağlık personellerine yönelik program düzenlendi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen etkinlikte İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım ve Prof. Dr. Sedat Üstündağ, aşırı tuz kullanımının oluşturacağı sağlık sorunları hakkında bilgi verdi.
"Sessiz seri katil"
Programda konuşmacı olarak yer alan Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, felç geçiren her 4 insandan 3'ünün aşırı tuz tüketiminden hayatını kaybettiğini ifade ederek, tuzun sessiz bir seri katil olduğunu söyledi. Üstündağ, aşırı tuz tüketiminin çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getireceğine dikkat çekti.